Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιλύθηκε οριστικά η δικαστική εκκρεμότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων



Αναφορικά με την χορήγηση των σχολικών γευμάτων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενημερώνει ότι μετά τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επιλύεται οριστικά η όποια δικαστική εκκρεμότητα υπήρχε σχετικά με την διανομή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος τα κονδύλια για την παροχή των σχολικών γευμάτων έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εντάσσοντας 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και 40.000 περισσότερους μαθητές ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά. 

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι συνεχίζεται κανονικά η διανομή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ για την όποια προσωρινή διακοπή υπήρξε στο πλαίσιο της υπογραφής των νέων συμβάσεων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υλοποίηση του προγράμματος θα εξελιχθεί ομαλά.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου παρακολούθησε και εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα στενά με σκοπό την αντιμετώπιση των όποιων διαδικαστικών προβλημάτων παρατηρήθηκαν λόγω των προσφυγών των υποψήφιων αναδόχων σε διάφορα δικαστήρια. 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ζούμε σε μια χώρα που και τα αυτονόητα χρήζουν δικαστικής συνδρομής. Δεν είναι άθλιο και ηλίθιο ταυτόχρονα να μην μπορεί η Πολιτεία να λύσει τόσο απλά αλλά απαραίτητα ζητήματα δίχως την ανάμειξη πολιτικών προσώπων; Γνωρίζει η κ. Μιχαηλίδου που μας έχει ζαλίσει στα τιτιβισματα και στο σεργιάνι στα ΜΜΕ, αν το πρόγραμμα αυτό τρέχει ως πρέπει; Φυσικά και όχι γιατί ούτε τρέχει, ούτε περπατάει. Είναι πρόγραμμα στα χαρτιά στην πλειοψηφία του και μερικώς υλοποιούμενο σε κάποιες περιοχές της πατρίδας μας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εξαρω την πρωτοβουλία του πρύτανη ΑΠΘ και σύσσωμης της πανεπιστημιακης κοινότητας της Θεσ/νίκης να αναλάβει όλα τα έξοδα σίτισης και στέγασης των 100 Ουκρανών προπτυχιακών & μεταπτυχιακών φοιτητών, με επιπλέον μια εφ άπαξ οικονομική βοήθεια για τις δύσκολες ημέρες που ζουν οι οικογένειές τους και πιθανόν να συνεχίζουν να ζουν στο εγγύς μέλλον. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πάντα φωτεινά παραδείγματα και καλούς πανεπιστημιακους δασκάλους. Αυτός είναι ο λόγος που έχει επίσης άριστους επιστήμονες. Όλοι μας θέλουμε να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος (εμφύλιος εν μέρει) και μου προκαλουν γέλωτα οι χθεσινές τοποθετήσεις στην Βουλή του Πρωθυπουργού: ανήκουμε στη Δύση, του Αρχηγού Αξ. Αντιπολίτευσης: ανήκουμε στη Ανατολή, Δύση, Βορρά, Νότο, του κοιν. Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ: ανήκουμε στους Έλληνες και τις γνωστές διαχρονικές πολιτικές ατάκες. Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς ότι ανήκουμε στους δανειστές μας, στην Ε.Ε, στην Β.Α Συμμαχία, στους παγκόσμιους ολιγαρχες και όπου αλλού πιθανόν να μην ξέρουμε. Είμαστε όμως Έλληνες και έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε ανθρωπιστικά και όχι πολεμικά όποιον έχει ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, γεωργραφικης θέσης, πολιτικών καταβολών και κυρίως θρησκευτικής πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.