Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων απωλειών στην οικονομία από τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΣαν να μην έφταναν 8 χρόνια Ρωσικού εμπάργκο που έπληξε ιδιαίτερα τη ροδακινοπαραγωγή με την κατακόρυφη πτώση τιμών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, τις αρνητικές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή και ζημιές στις καλλιέργειες άνευ προηγουμένου (έντονες βροχοπτώσεις, παγετοί κ.α.), την πανδημία και τις όποιες δυσκολίες προκάλεσε στους παράγοντες του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, βιώνουμε σήμερα την Ουκρανική κρίση (Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος) τα αρνητικά αποτελέσματα της οποίας και οι πολύπλευρες απώλειες στην ελληνική οικονομία θα γίνουν ορατές το αμέσως επόμενο διάστημα, πάντοτε αναλογιζόμενοι και τη χρονική διάρκεια του πολέμου(ευχής έργον να σταματήσει σύντομα).
Βαίνοντας προς το τέλος της πανδημίας, τα όποια προβλήματα προέκυπταν στην αγροδιατροφική αλυσίδα, βλέπουμε να μειώνονται. Ωστόσο, το δυσάρεστο γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να επιφέρει διαταραχές στην αγορά , τόσο με τις ελλείψεις προϊόντων που θα προκύψουν από τις εισαγωγές που πραγματοποιούσαμε από τις συγκεκριμένες χώρες και την επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τσέπη του καταναλωτή,  όσο και στο κομμάτι των εξαγωγών αφού οι δυσκολίες άρχισαν ήδη να φαίνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα ήθελα να επισημάνω δίνοντας την ανάλογη βαρύτητα, στην δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκονται τα ελληνικά αγροτικά νοικοκυριά, τα οποία καλούνται πέραν των αυξήσεων του ενεργειακού κόστους και των τιμών των τροφίμων , να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής , με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και τις τιμές σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. 
Επίσης τα αυξημένα κόστη, δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των συνεταιρισμών-ομάδων παραγωγών, δημιουργώντας ανησυχία και προβληματισμό και στους κονσερβοποιούς, όσον αφορά τη διάθεση της κομπόστας και τις όποιες δυσκολίες προκύψουν.
Έτσι λοιπόν, απαραίτητη κρίνεται στην παρούσα φάση, η δημιουργία μηχανισμού ενός Ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης-αλληλεγγύης για την ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών και την αποκλιμάκωση της αβεβαιότητας, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καλλιεργητικές φροντίδες. 

Βοργιάδης Χρήστος
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 comments:

 1. Εσείς χωρίς επιδόματα δεν έχετε μάθει να ζείτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανέβηκαν πετρέλαια φάρμακα μεροκάματα όλα βασικά Ανέβηκαν. Η θα ανεβάσουν της τιμές Η θα πάρουν οι έμποροι Η οι βιομήχανοι τα @@ μας . Πλέων έγιναν τα πράματα η εμείς(αγρότες) η αυτοί (έμποροι-βιομήχανοι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσύ ποιός είσαι ρε φίλε; έχεις σχέση με την αγροτιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλοι δουλεύουν τα χωράφια σας και εσείς στα επιδόματα και στην ζητιανιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελα και συ να κονομησεις.....γελοιε.

   Διαγραφή
  2. 10:24 π.μ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΝΑΤΕ

   Διαγραφή
 5. Η μόνη λύση για τον αγροτη είναι να παρατησουμε την αγροτιά να γλυτώσουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.