Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Άδωνι ΓεωργιάδηΣυνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιορδάνης Τσώτσος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και την ανάγκη συνέχισης και επιπλέον κάλυψη της επιδότησης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Δ’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Ε’ Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Τέθηκαν στον υπουργό σειρά θεμάτων διατυπώνοντας την κυρίαρχη προτεραιότητα για τη συνέχιση της σχετικής κρατικής επιδότησης για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να είναι διαχειρίσιμο το κόστος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά.

Παράλληλα τέθηκαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων επίκαιρα ζητήματα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, τα οποία ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω και των έκτακτων και ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τα σημαντικότερα από τα θέματα αυτά είναι τα ακόλουθα:
- Άμεση αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ειδικά στο σκέλος που αφορά στην ευνοϊκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα.
- Περαιτέρω μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, αλλά και των φυσικών προσώπων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. 
- Απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αναβάθμισή του, με όρους ποιότητας, σταθερότητας και ασφάλειας.
- Δημιουργία φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων με την συμμετοχή της ΚΕΕΕ
- Επίσπευση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 
- Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων. 
- Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
- Επίσης ετέθησαν και οι προτάσεις στήριξης της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του λιανεμπορίου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Επιμελητήρια της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. όλοι με μάσκα ακόμη και ο μπουμπουκος αλλά ο δικός μας ο ηλικιωμένος αετό πετάει! που πας ρε παππού !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.