Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στη συνάντηση αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας στο ΥΠΑΑΤ ο Αγροτικός Σύλλογος ΑλεξάνδρειαςΤην Πέμπτη 4 Μαρτίου 2022 εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, παρευρέθηκαν μαζί με εκπροσώπους αγροτικών φορέων από περιοχές της Κεντρικής  Μακεδονίας στο ΥΠΠΑΤ, καλεσμένοι από το κ. Βεσυρόπουλο παρουσία του κ.Γεωργαντά. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη συζήτηση που έγινε οι αγρότες αποκόμισαν τα εξής:

Όσον αφορά την επιστροφή φόρου πετρελαίου το ποσό παραμένει 60εκ.ως τιμή βάσης με προοπτική αυτό το ποσό να ανέβει και να μοιραστεί σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες βάση φορολογικών κριτηρίων τριετίας, και έως τον Οκτώβριο του 2022.

Να σημειώσουμε πως σε αυτό το κομμάτι σημειώθηκε ιδιαιτέρως πως η συζήτηση θα έπρεπε να έχει θέμα για το πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η επιστροφή πετρελαίου, από τα 180εκ.βαση της τιμής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Θα υπάρξει διαφοροποίηση σχετικά με το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα για την υποχρέωση αγρανάπαυσης.

Θα ανακοινωθεί σύντομα η πρόθεση της ΕΕ για επιδότηση καλλιέργειας δημητριακών και σιτηρών ώστε η Ε.Ε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε επισιτιστικές κρίσεις.

Η διαδικασία μετάκλησης εργατών γης παραμένει ως έχει.

Θα υπάρξει μέριμνα για τα φρούτα και τη διάθεση τους μέσω της δωρεάν διανομής όπως είχε γίνει παλαιότερα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διάθεσης τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύντομα θα ανακοινωθεί, μετά το συμβούλιο υπουργών αγροτικής ανάπτυξης στις 9 Μαρτίου, ο τρόπος με τον οποίο θα βοηθηθούν οι παραγωγοί ώστε να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος αγοράς λιπασμάτων.

Ζητήθηκε η εκ νέου οικονομική στήριξη από πλευράς κυβέρνησης του ΕΛΓΑ ώστε να μπορέσει σε ενδεχόμενες ζημίες από καιρικές συνθήκες να ανταπεξέλθει.

Τέλος, ζητήθηκε από πλευράς του ΑΣ Αλεξάνδρειας νέο ραντεβού, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να συζητηθεί ο αντίκτυπος της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.