Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!



''Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!'' τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμος Έδεσσας ύστερα από την δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καλείται ο Δήμος να καταβάλει ως αποζημίωση στην εταιρεία "ΕΣΤΙΑ Παλλάς Ξενοδοχειακή -Κατασκευαστική Α.Ε." το χρηματικό ποσό των 2,5 εκ. ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα αναφέρει για την υπόθεση:

''Η πρόσφατη πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία ο Δήμος Έδεσσας πρέπει να καταβάλει στον ενοικιαστή της Άνω Εστίας το ποσό των 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, όπως και το αρχικό αίτημα του ενοικιαστή για καταβολή από τον δήμο ποσού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν κατάφορη παραβίαση της κοινής λογικής! 
Το γενικό σχήμα της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Έδεσσας – η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για την υπόθεση – ενοικίασε το ακίνητο της Άνω Εστίας με το γύρω από αυτό οικόπεδο, προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο. Ο Δήμος Έδεσσας τότε λανθασμένα, από τυπικής και ουσιαστικής απόψεως, συμπεριέλαβε στην προς ενοικίαση έκταση και τμήμα του κοινόχρηστου χώρου που είναι ο σημερινός χώρος parking στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών και τον αγροτικό δρόμο προς τον Λόγγο. Ένα τραγικό λάθος της προηγούμενης διοίκησης, που όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του υπόλοιπου ακινήτου, το οποίο είναι αξιοποιήσιμο.
Βασισμένος στο τυπικό πρόβλημα της ενοικίασης του κοινόχρηστου χώρου ο ενοικιαστής ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι δεν μπορεί να κάνει την επένδυση της μετατροπής του παλιού εργοστασίου σε ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο και ζήτησε διαφυγόντα κέρδη. Πρέπει να σημειωθεί ότι επιχειρηματολογώντας με το παραπάνω σκεπτικό ο ενοικιαστής εδώ και 16 χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ενοίκιο! Δηλαδή ενοικιάζει το «φιλέτο» της Άνω Εστίας, δεν έχει πραγματοποιήσει την επένδυση, δικαιώθηκε να μην καταβάλει ενοίκια και ζητάει διαφυγόντα κέρδη! Παραλογισμός!
Εκτός αυτών, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στον εντυπωσιακό Διπλό Καταρράκτη και ταυτόχρονα η πιο τουριστική περιοχή της Έδεσσας είναι εδώ και χρόνια περιτριγυρισμένη με λαμαρίνες, που δημιουργούν μία αποκρουστική εικόνα. Πριν λίγα χρόνια η κατάσταση ήταν χειρότερη, καθώς καταφέραμε μετά από μεγάλο αγώνα και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του ενοικιαστή να αφαιρέσουμε τις λαμαρίνες από τον χώρο του parking και να τοποθετήσουμε φυτοφράκτη.
Παρά τις λαμαρίνες, τον αποκλεισμό του Διπλού Καταρράκτη, την μη καταβολή ενοικίων και την απαξίωση του κτηρίου της Άνω Εστίας με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε έναν πακτωλό χρημάτων στον ενοικιαστή! Ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε να πληρώσουμε τις αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης, αλλά ούτε και να πετάξουμε το δημοτικό χρήμα στον κάλαθο των αχρήστων. 
Θα συνεχίσουμε με κάθε ένδικο μέσο μέχρι την τελική δικαίωση και την αξιοποίηση του ακινήτου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο''. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Δεν μας είπες δήμαρχε αν στην δίκη πήγατε με δικηγόρο η το αφήσατε στην τύχη όπως κάνατε και σε άλλες υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ έγιναν τα εξώδικα δήμαρχε; Οι αγωγές; Ποιοι ήταν οι δικηγόροι; Τι ενέργειες έκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. – η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για την υπόθεση –

    Και αναφέρει μέσα σε 20 γραμμές, την φράση «Προηγούμενη διοίκηση» τουλάχιστον 2 φορές!

    Δήμαρχε, ο εν λόγω ιδιώτης δεν είναι τυχαίος, δεν δραστηριοποιείται στην πόλη αποκλειστικά με την Άνω εστία. Οι δεσμοί που έχει συνάψει, μαζί του και η «Τωρινή διοίκηση» είναι γνωστοί. Το θέμα, δυστυχώς, είναι πιο βαθύ απ ότι φαίνεται και θα πρέπει να ψαχτεί. Πιο πάνω ο 4:44 έχει μια εύλογη απορία σχετικά με την εκπροσώπηση του Δήμου στο δικαστήριο… είναι και αυτό κάτι που παίζει! Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Όπως και να έχει το τσιβι για τους δημότες θα έρθει αργά η γρήγορα! Εύχεσαι μέσα σου μην πέσει στην θητεία σου! Το ξέρουμε όλοι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυνηγήστε αυτόν που υπέγραψε το 2006 θα βγουν πολλές λεπτομέρειες

      Διαγραφή
  4. Δήμαρχε αληθεύει ότι είχαν χαρίσει οι πρώην αρκετά χρονιά τα ενοίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως οι συνήγοροι της εταιρίας υπηρετούν και τα συμφέροντα του δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Γιάννου, όλο οι άλλοι σας φταίνε, εσείς ποτέ. Γιατί δεν απαντήσατε στο εξώδικο το 2011 ; Σε ποιον το δώσατε το εξώδικο της εταιρείας ; Η εταιρεία ποιον είχε δικηγόρο μέχρι πρόσφατα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε γιαννακη τα στραβά σας πληρώνουμε και το ξέρει όλη η Εδεσσα !!!!! ΚΑΝΑΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΚ@@@ μέχρι και το ποτάμι παραλίγο θα νοικιάζατε!!! και σου φταίει ο γιαννου που δεν έβαλε τον κουγια για δικηγόρο.

      Διαγραφή
  7. Δήμαρχε, αληθεύει ότι ενοικιάσατε από τον συγκεκριμένο ιδιώτη ακίνητο για την στέγαση νηπιαγωγείου, με ποσό ενοικίου τόσο υψηλή που δεν την βλέπει κανείς στην αγορά εδώ και πολλα χρόνια ? Και μαλίστα το ακίνητο που νοικιάσατε τόσο ακριβά από τον ιδιώτη με τον οποίο είστε στα δικαστήρια είναι πάνω σε κεντρικό δρόμο και χωρίς αυλή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιλάτε για εκατομμύρια ευρώ.εχουν χαθεί εκατομυριαααααα ευρώ στον δήμο μας πολλά εκατομυριαααα ευρώ.δε είναι καραμέλες,που είναι που πήγαν τι γίναν,ευθύνες πουθενά;κανένας δεν( πληρώνει)?πολλά εκατομυρια ευρώ.εμεισ ψωμί δεν έχουμε να πάρουμε,.δεν πάτε καθόλου καλά.φτανει πια όλοι σας όλοι συνυπεύθυνοι ειστε.απο τον τελευταίο υπάλληλο δημοτικό σύμβουλο μέχρι το κεφάλι.ξεφτυλεσ αλλά όλα εδώ πληρώνονται.εχουν χαθεί πολλά εκατομυρια ευρώ πάρα πολλά.σταματηστε το όχι εγώ ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει πάρει φωτιά το κέντρο τύπου του φλογερα όλα τα σχόλια από ένα άτομο σας έχουν πάρει χαμπάρι ρεεεεεε αλλάξτε λίγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα θέλεις να πείς ότι υπόλοιποι πολίτες το βλέπουν σωστό αυτο και σου φταίει το γραφείο τύπου του φλογέρα λοιπόν ξέρεις τι λέω; να πάς στον δήμαρχο τον φίλο σου και να του πεις ότι θα πληρώσεις εσύ τον Αντώνη οκ; και όλα θα τελειώσουν μια χαρά.

      Διαγραφή
    2. 1:04 μ.μ. αν εσύ έμαθες τον υπολογιστή μέσα απο το fb καλα να πάθεις! υπάρχουν 6 σχόλια από τον ίδιο άτομο ( IP & COOKIES)και όλα είναι κατά του δημάρχου αν θες περισσότερες πληροφορίες μπορώ να σου τις στείλω και επώνυμα αν θες

      Διαγραφή
    3. Εσύ που γνωρίζεις καλά από pc γιατί παρακαλας το καρατζοβα να δείξει την ip και εφόσον το παίζεις πρώτος μάγκας να σχολιάζεις με όνομα και επώνυμο. Για να σε κεράσω και ένα cookies

      Διαγραφή
  10. να αποχωρήσει ο ενοικιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τσεπκεντζησ που ήταν τότε ας πει κάτι επει του θεματοσ.μηπωσ έχει άγνοια;άνοια;δεν ξέρω δεν είδα;φταίει ο προηγουμενοσ;ο άλλος ο εκείνος;αρε βουρδουλα που θέλετε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΩΤΑΝ ΤΟΝ - ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ - ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΞΟΥΝΜΕ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΑΕ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ Ο ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.