Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βέροια: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων



Παριστάνοντας ότι είναι γιατροί ή αστυνομικοί τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και αφού τους έπειθαν ότι συγγενής τους είχε δήθεν εμπλακεί σε τροχαίο και έπρεπε να εγχειριστεί επειγόντως, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Η νέα υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας οι οποίοι συνέλαβαν ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος φερόμενων ως συνεργών της, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης, που είχαν διακριτούς ρόλους, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κατά περίπτωση τον γιατρό ή τον αστυνομικό, καθώς και το συγγενικό τους πρόσωπο που υποτίθεται ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής επέμβασης, είτε για τη δήθεν αποφυγή ποινικών συνεπειών.

Ύστερα από τις σχετικές καταγγελίες, κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν έξι πολίτες στην Ημαθία, ζητώντας συνολικά 95.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό, ενώ στην ανάκριση αποκαλύφθηκε ότι από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2022, φέρονται ότι εξαπάτησαν με την ίδια μέθοδο, 3 ηλικιωμένους πολίτες σε περιοχές της Ροδόπης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αποσπώντας συνολικά 10.090 ευρώ.

Στην κατοχή της αλλοδαπής κατηγορούμενης βρέθηκε μία περούκα, τρία κινητά τηλέφωνα και σημείωμα με τη διεύθυνση οικίας ατόμου που επιχείρησαν να εξαπατήσουν. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαπίστωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων ατόμων.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.