Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, στον Ουκρανό πρέσβη για φιλοξενία προσφύγων



Στη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στο καμπ Νέας Καβάλας με ταυτόχρονη μετακίνηση των μεταναστών που σήμερα διαμένουν σε αυτό, στοχεύει η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, μέλη της οποίας έχουν έλθει για το λόγο αυτό σε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στα πλαίσιο αυτό η Κίνηση απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το θέμα της φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στην δομή της Νέας Καβάλας.

«Αν μετακινηθεί ο μικρός αυτός πληθυσμός κάπου άλλου, θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 1600 αμάχους πρόσφυγες από την χώρα σας, με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και όχι σε πρόχειρους καταυλισμούς. Το καμπ διαθέτει box-container τελευταίου τύπου με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων του Πολυκάστρου και σύνδεση με wi-fi internet και άλλα. Βρίσκεται στα 15 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και στα 50 χιλιόμετρα από αυτόν του Προμαχώνα», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Πρέσβη,
Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός του πολέμου στην χώρα σας, και τις επιπτώσεις αυτού, σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή, με την οποία θέλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.
Είμαστε μια συλλογικότητα που ονομάζεται ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και όπως μάρτυρα το όνομα μας δραστηριοποιούμαστε στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και συγκεκριμένα στον δήμο Παιονίας. Πήραμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Στον τόπο μας υπάρχει ένας καταυλισμός που μπορεί να φιλοξενήσει, με παρά πολύ καλό επίπεδο φιλοξενίας, 1600 Ουκρανούς πρόσφυγες. Είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Συρία και μετέπειτα παράτυπους μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Σουδάν και άλλες χώρες από Αφρική. Η διαχείρισή του έγκειται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Υπάρχει φθίνουσα καταγραφή πληθυσμού αυτή την στιγμή μέσα στον καταυλισμό, γιατί έχουν μειωθεί οι ροές μετανάστευσης από τις χώρες αυτές, κάτι που αφήνει το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού ελεύθερο. Αν μετακινηθεί ο μικρός αυτός πληθυσμός κάπου άλλου, θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 1600 αμάχους πρόσφυγες από την χώρα σας, με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και όχι σε πρόχειρους καταυλισμούς. Το καμπ διαθέτει box-container τελευταίου τύπου με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων του Πολυκάστρου και σύνδεση με wi-fi internet και άλλα. Βρίσκεται στα 15 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και στα 50 χιλιόμετρα από αυτόν του Προμαχώνα.
Όλος ο λαός του δήμου Παιονίας είναι αλληλέγγυος με τους πρόσφυγες της Ουκρανίας και είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ούτως ώστε να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη διαβίωση και μια ομαλή μετάβαση προς την κανονικότητα στους δοκιμασμένους από τον πόλεμο πρόσφυγες πολίτες σας.

Εμείς, σαν ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και οι πολίτες αυτού του δήμου, θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπατριώτες σας που χρήζουν βοήθειας αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα σας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή βοήθεια που θα χρειαστείτε από εμάς.
Με αλληλεγγύη και τιμή ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας.
Τσερνικούδης Μιχαήλ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.