Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση του ΦΟΔΣΑ με τις υπηρεσίες ανακύκλωσης των Δήμων της Πέλλας στην ΈδεσσαΕνημερωτική συνάντηση για την έναρξη της διαδικασίας ανακύκλωσης των οργανικών αποβλήτων είχε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας με τις υπηρεσίες ανακύκλωσης των τεσσάρων δήμων της Πέλλας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα. Μαρούλα Βλάχου – Κατσάρα, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μιχάλης Γεράνης και αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών ανακύκλωσης των δήμων της Πέλλας.
Στόχος του ΦΟΔΣΑ και των δήμων είναι η συνεχής μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε σύμμεικτη μορφή με την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας σε λίγους μήνες θα τοποθετηθούν οι καφέ κάδοι για να ξεκινήσει η διαδικασία κομποστοποίησης των οργανικών μας βιοαποβλήτων και η μετατροπή τους σε κόμποστ. Στον καφέ κάδο θα απορρίπτονται υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ και μέσα από μία φυσική διαδικασία θα δημιουργείται το λίπασμα, τύπου κόσμποστ.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΦΟΣΑ και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισε ότι με την ορθή διαχείριση των βιιοαποβλήτων αφενός θα περιοριστούν οι ποσότητες των απορριμμάτων και αφετέρου θα δημιουργηθούν σημαντικές ποσότητες κόμποστ, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων! 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.