Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού για τις εμπόλεμες περιοχές της ΟυκρανίαςΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώνονται στα δύο κτήρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64 και Βασ. Όλγας 198) από την Τετάρτη, 2 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, από τις 09:00 ως τις 14:30. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Λίστα φαρμάκων- Υγειονομικού υλικού 

– αντιβιοτικά (ενέσιμα)
– καθετήρες
– αιμοστατικές γάζες
– ενδοφλέβιοι καθετήρες 18G και 22G
– αιμοστατικά (τρανεξαμικό οξύ σε οποιαδήποτε μορφή)
– αντιβακτηριδιακά επιθέματα
– Ambu
– επίδεσμοι
– γύψινοι επίδεσμοι
– αντισταμινικά (ενέσιμα)
– αποστειρωμένα γάντια (μέγεθος M, L)
– σύριγγες
– συστήματα ορού
– ορμόνες (ενέσιμες)
– ενέσιμα φάρμακα για γαστρεντερικό
– νιφουροξαζίδη
– ενεργοποιημένος άνθρακας
– Φυσιολογικούς ορούς
– τραμαδόλη
– Αντιυπερτασικά
– γάζες
– επίδεσμοι
– ράμματα
– βελόνες
– αιμοστατικοί παράγοντες
– Αντλίες ενδοφλέβιων υγρών

       Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, όπως χειρουργικά τραπέζια, αναπνευστικές συσκευές, μηχανήματα υπερήχων και χειρουργικά κρεβάτια, καθώς και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου, στα τηλέφωνα 2313 330802 και – 804.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.