Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα ρύθμιση οφειλών από τη ΔΕΥΑ ΈδεσσαςΗ ΔΕΥΑΕ Έδεσσας αναγνωρίζοντας την κοινωνική ευθύνη της προς όλους τους καταναλωτές συνδρομητές της, που λόγω των τελευταίων συγκυριών αναγκάστηκαν να παραμελήσουν την πληρωμή λογαριασμών  τους προχώρησε με την υπ’ αριθ. 25/18-2-2022 απόφαση του Δ.Σ της σε μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους οφειλέτες της.
Η ανάγκη για την συμπαράστασή μας σε κάθε οικογένεια που γνώρισε την  οικονομική κρίση  και την εποχή της πανδημίας, μας δίνει έστω και λίγη χαρά για την βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε.
Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλοι οι οφειλέτες της που μπορούν να ρυθμίσουν τα οφέλη  τους από εφάπαξ καταβολή έως 36 δόσεις με πολύ ευνοϊκούς όρους.
Συγκεκριμένα :
1. Οφειλές προς τη Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Έδεσσας, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 28.02.2022, μπορούν, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία της Επιχείρησης, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις νόμιμες προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, ή σε δύο (2) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%)
β) αν εξοφληθούν τρεις (3) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από τριάντα ευρώ (30 ευρώ), με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%),
γ) αν εξοφληθούν σε είκοσι πέντε (25) έως τριάντα έξι (36) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%),
2. Στη ρύθμιση μπορούν επίσης να υπαχθούν οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης α) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών, β) εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση, γ) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου.
3. Προθεσμία υποβολής αίτησης. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως και την 31.07.2022. 
H αίτηση υποβάλλεται και η διαδικασία διεκπεραιώνεται στο γραφείο (1) της Δ.Ε.Υ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ επί της οδού 18ης Οκτωβρίου 18 στην Έδεσσα, από της 07:30 έως 13:30.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Ε
Ο Πρόεδρος 
Χατζόγλου Ιωάννης 

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Αυτοί που πλήρωναν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους μήπως θα πρέπει να αισθάνονται λίγο κορόιδα μια και μιλάμε για νερό και όχι ηλεκτρικό ρεύμα του οποίου οι λογαριασμοί είναι σαφώς υψηλότεροι;
  Και κάτι ακόμα: Αν τους είναι εύκολο, μπορούν να φροντίζουν εκεί στη ΔΕΥΑ να αποκαθιστούν συντομότερα τις διαρροές που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης ακόμα και μέσα στην πόλη της Έδεσσας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτοί ρε φίλε τεμπέληδες είναι τι περιμένεις.εδω κλησανε καταρράκτες τημενηδων και του στηβαξανε στα γραφεία,αντί να τους δώσουν φτυάρια για να φτιάχνουν διαροεσ.τεμπεληδεσ.

   Διαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο μιας και τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα.
   Μάλωναν μεταξύ τους ποιο γραφείο θα πιάσει ο καθένας τους.
   Κατά τα άλλα περίμεναν να προσλάβουν συμβασιούχους κάθε είδους εργασία.
   Υπήρχαν διαρροές που περνούσα μέχρι 10-15 ημέρες μέχρι να επισκευαστούν.
   Κατά τα άλλα χαμάμ από ζέστη οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις γραφικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑ

   Διαγραφή
 2. Έχουν την άνεση σε εκείνο το μαγαζί και κάνουν διακανονισμούς με δόσεις.
  Τόση άνεση που προσλαμβάνουν και σεκιούριτι να φυλάει, από τον ιό μου είπαν, μερικούς νοματεους που έχουν στα γραφεία.
  Προφανώς πνίγονται στη δουλειά και δεν προλαβαίνει κάποιος υπάλληλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σα δε ντρέπονται λίγο.που να δείτε έξω από την είσοδο της δημαρχίας μας.ολοι με ένα τσιγάρο στο στόμα είναι και τον καφέ στο χέρι.δεν τουσ λεν τίποτα;εγώ αν το κάνω στην δουλειά μου την δεύτερη φορά θα με διώξουν.αισχοσ και ντροπή τουσ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.