Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Δικαίωση στη προσωρινή διαταγή κατά της συντηρητικής κατάσχεσης



Μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης για την υπόθεση της Άνω Εστίας έγιναν ενέργειες από τον μισθωτή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Προχωρήσαμε άμεσα σε προσωρινή διαταγή και ανακοπή και δικαιωθήκαμε. Με την εξέλιξη αυτή ο δήμος συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα!
Η ενοικίαση της Άνω Εστίας, που έγινε το 2006 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έγινε με πρόχειρο τρόπο και λάθος τοπογραφικό διάγραμμα. Κατ’ αρχάς μαζί με το ακίνητο της Άνω Εστίας η ενοικίαση αφορούσε και την γύρω περιοχή, ενώ στο τοπογραφικό που απεικονίζει το προς ενοικίαση οικόπεδο, περιλαμβάνεται και κοινόχρηστος χώρος. Στο μεγάλο αυτό λάθος στηρίχθηκε ο ενοικιαστής και έχτισε το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο. Έτσι οδηγηθήκαμε στην πολυετή δικαστική διαμάχη. Τραγικό λάθος ήταν επίσης ότι στον προς ενοικίαση χώρο βρίσκονταν οι κοινόχρηστες τουαλέτες, πολύτιμες θέσεις parking και η πρόσβαση στον εντυπωσιακό Διπλό Καταρράκτη! Ουσιαστικά, με τους όρους που προβλέπονταν σε αυτή την ενοικίαση δεν διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου και υπονομεύτηκε η τουριστική ανάπτυξη της πόλης. 
Η παρούσα δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε ενοικίαση σημαντικών δημοτικών ακινήτων έχοντας ως στόχους την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου, την ανάπτυξη της περιοχής και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς στις οικονομικές σχέσεις πρέπει να κερδίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Παραδείγματα είναι οι ενοικιάσεις του κέντρου των Καταρρακτών, του Τημενιδών και του Ψηλού Βράχου, με τις οποίες αφενός δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και αφετέρου οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κατοίκους και επισκέπτες. Αν σταθούμε στην περίπτωση της ενοικίασης του κέντρου των Καταρρακτών, διαπιστώνουμε ότι ο ενοικιαστής πραγματοποίησε μία μεγάλη επένδυση και αναμόρφωσε το κτήριο και τον χώρο, βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους επισκέπτες. Αν είχε γίνει ανάλογη διαχείριση και από την προηγουμένη δημοτική αρχή για το ακίνητο της Άνω Εστίας θα είχε βελτιωθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Έδεσσας.
Έχουμε υποχρέωση με τις κατάλληλες ενέργειες να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχίσουμε να αναμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της πόλης μας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

25 comments:

  1. Γιάννου, εμπαίζεις τους πολίτες. Τι τοπογραφικό άλλαξε το 2009 και δεν στηριχθηκε σ αυτό η απόφαση, αλλά στο εξώδικο που ακόμα δεν βρίσκετε. Αν τολμάς, δώσε την απόφαση στην δημοσιότητα, να την διαβασει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεφα, αν όπως ακουγεται κατέβει ο σωντρας εσυ και χασοδικης που το παίζει αθώα περιστερά για όσα έγιναν επι των ημερών του , θα βγείτε τέταρτοι με διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ελεφας φιλε δε θε κατάφερνα ούτε συνδυασμό να κάνει με το νέο εκλογικό νόμο…

      Διαγραφή
  3. απροσκοπτα; τελειωσε το πετρελαιο στα σχολεια μαθαινουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλο ενθουσιασμό παρατηρώ από τον Δήμο Έδεσσας για κάτι που ήταν σίγουρο οτι θα γινόταν έτσι , αλλά για όσους γνωρίζουν από διενέξεις με το κράτος οι αποφάσεις συνήθως στο 99,99% είναι ίδιες και ανοίγουν οι λογαριασμοί όσο δίκαιο και αν έχει ο πολίτης. σε αντίθετη όμως αντιμετώπιση που το κράτος κλείνει λογαριασμούς , καταστρέφει επιχειρήσεις και πολίτες για ψύλλου πήδημα. και σε μία μέρα (δημοκρατία ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δικαίωση ρε Δήμαρχε; Σε χαζούς απευθύνεσαι; Προφανώς και θα γινόταν άρση. Το συγκεκριμένο μέτρο προορίζεται για ιδιώτες και έχει να κάνει με εξαφάνιση του οφειλέτη. Ο Δήμος δεν μπορεί να εξαφανιστεί για να μην πληρώσει! Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι υπαλληλοι που ειχαν κανει το τοπογραφικο και η πολεοδομεία του Δημου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ????????
    Εγινε καποια ΕΔΕ απο τον Δήμο ???? τιμωρήθηκε καποιος υπάλληλος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι τους είχαν τιμωρήσει το 2006 τους έκοψαν τα τσίπουρα κάθε παρασκευή...

      Διαγραφή
  7. οι άλλοι που έδωσαν μαζί με την εστία το μισό πάρκο των διπλών καταρρακτών ...''κατά λάθος'' θα λογοδοτήσουν καθόλου; η περασμένα ξεχασμένα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά λόγια χωρίς αποτέλεσμα , από ότι είδαμε στο βίντεο του δημοτικού συμβουλίου μαλώνατε σαν τα κοκόρια και το συμπέρασμα τελικά ήταν ότι όλοι βάλατε το χεράκι σας να καταστραφεί μία επένδυση που θα ωφελούσε όλο τον νομό και όχι μόνο την Έδεσσα . στο Λουτράκι κάνουν τον 10πλάσιο τζίρο από εσάς. εκεί στην Έδεσσα κλείνετε και τους δρόμους μην τυχόν έρθει κανένας τουρίστας . τα λεωφορεία θεωρούν την Έδεσσα άγονη γραμμή . μια ωραία πόλη να την βλέπουν μόνο οι κάτοικοι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνεις κάπου.
      Οι κάτοικοί της τη βλέπουν να καταστρέφεται και να μαραζώνει.
      Μετά τους πεζόδρομους, τα καρούμπαλα στους δρόμους, τον κεντρικό αντιπλημμυρικό τσιμενταβλακα πήρε σειρά το πάρκο και μέρος του γηπέδου.
      Η ανάδειξη της κωμόπολης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

      Διαγραφή
    2. ίσως έχεις δίκαιο από έξω όμως αυτό φαίνεται. μια ωραία πόλη χωρίς πρόσβαση .

      Διαγραφή
  9. Καλά σας τα είπε ο Ξυλουργίδης. Απάντηση καμία δήμαρχε. Σήμερα ξαναβρήκες την μιλιά σου. Στο δημοτικό συμβούλιο μόνο για κάτι καυτά χαρτιά έλεγες. Αυτά τα χαρτιά γιατί δεν τα πήγες στο δικαστήριο αφού είναι καυτά ; θα παραιτηθεί κάποιος απο εσάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ειπε ρε; Μονο μισολογα. Οταν θα αποφασισει σε ποιο κομα θελει να παει θα μιλησει και αυτος.Αντε με το καθε σοουμαν.

      Διαγραφή
  10. Για ποια δικαίωση μιλάνε τα άτομα;
    Επειδή δεν τους δέσμευσαν τους λογαριασμούς;
    Και πρόστιμο να μη πληρώσει τελικά ο δήμος, το γεγονός ότι χάθηκαν ενοίκια ετών , είναι εγκληματικό για ένα δήμο με τόσα οικονομικά προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν το μαϊμού συμβόλαιο το 2006, και όχι οι πολίτες της Εδεσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το συμβολαιο ήταν μαιμού, ο Γιάννου γιατί δεν το άλλαξε επί 13 χρόνια ; Επίτηδες το άφησε σε ισχύ ;

      Διαγραφή
    2. 7:36 π.μ. έτσι εύκολα αλλάζουν τα συμβόλαια ρε άσχετε αν ηταν ετσι δεν θα υπήρχαν χαρτια με υπογραφές αλλά με τα λόγια ....έλεος με τι κάθε σουλα του fb

      Διαγραφή
  12. Ρεε εκατομμύρια χάθηκαν στον δήμο μας πολλαααα εκατομυρια φυλακή κανένας .ξεφτυλεσ .φτάνει.ξεφτυλεσ.τα χρηματα μας είναι.ολοι για μέσα είστε.απο τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι τους αχρηστουσ που τουσ ψηφίζετε και δεν κάνουν τίποτε.φερτε πίσω τα λεφτά μας .όλοι σας.γλυτσεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α ρε Γιαννάκη 12 χρόνια μετά τις μ@@@ιες σου πληρώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΟΥΓΓΑΡΗΣ...ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΠΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
    2. Μικρέ 4:07 μ.μ. οι υπογραφές σε ένα συμβόλαιο δεν κοιτάνε χρόνια πρέπει να το ξέρεις, άλλη φορά να ρωτάς τους γονείς σου πρώτα και μετά να γράφεις.
      Υ.Γ όταν μεγαλώσεις λίγο θα καταλάβεις και τι σημαίνει το ...την υπογραφή σου και το πουλάκι σου δεν το βάζουν όπου νάνε ..

      Διαγραφή
  14. Κοπρόσκυλα.ολοι μάλλον σας.που είναι τα λεφτά ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Εδεσσαιοι, έχετε καταλάβει ότι εδώ και χρόνια πληρώνουμε τα σπασμένα της 'χρηστής' διαχείρισης του 'αθωου' με δικαστική απόφαση Σοντρα; Χρέη, μαύρες τρύπες, δικαστικές αποφάσεις, διάφορες συμβάσεις κλπ Και οι ίδιοι που ήταν συνεργάτες του Σοντρα, σε όλη αυτήν την κακοδιαχείριση ζητάνε τα ρέστα.Ντροπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φίλε σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.