Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία



Μέτρα ελέγχου του κεφαλαίου, δηλαδή capital control, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Με το τρόπο αυτό η Ρωσία θέλει να σταματήσει την έξοδο των ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA.

«Στη σημερινή κατάσταση με τις κυρώσεις, ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να οδηγηθούν, όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτικές πιέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν σε κυβερνητική συνεδρίαση.

«Προκειμένου να δοθεί σε μια επιχείρηση η ευκαιρία να λάβει μια μελετημένη απόφαση, ετοιμάστηκε προεδρικό διάταγμα για την επιβολή προσωρινών περιορισμών στην αποχώρηση από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές αρχές σπεύδουν να απαντήσουν στις ολοένα και πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη.

Διεθνείς εταιρίες, που λειτουργούν στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες, έχουν πει ότι θα παύσουν τις επενδύσεις τους, μεταξύ των οποίων η BP και η Shell, μέτοχοι αντίστοιχα στην κορυφαία ενεργειακή εταιρία της Ρωσίας Rosneft και στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin 2.

Ο Μισούστιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι «ανοικτή στον διάλογο με επενδυτές που έχουν εποικοδομητική στάση» και ότι «Αναμένουμε πως αυτοί που επένδυσαν στη χώρα μας θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ ΨΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα το αποφασίσατε σε κανένα κανάλι μάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ.
    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΌ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΣΤΙΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΙΤΕ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ, ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΩΣΤς ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΧΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σου πω πως προφανώς ΔΕΝ ξέρεις τι λες, αλλά του συντρόφου Πούτιν ναι τον ενδιαφέρουν οι ξένες επιχειρήσεις αλλά και νέες επενδύσεις πολύ περισσότερο από τις ντόπιες καταθέσεις των Ρώσων πολιτών γιατί απλά δεν υπάρχουν, γιατί απλά οι περισσότεροι πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,ενώ οι ελάχιστοι ολιγαρχες ευημερούν.

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται ότι δεν ξέρεις από Ρωσία. Τα εκατομμύρια των Ρώσων που πάνε διακοπές στην Ευρώπη μόνο ολιγαρχες δεν είναι. Είναι η μεσαία τάξη που φτιάχτηκε ενώ εξαφανίζεται από την Ελλάδα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.