Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογος Τριτέκνων Έδεσσας: Kε Βορίδη και κε Σκυλακάκη η τοπική κοινωνία ζητά μέτρα για την υπογεννητικότητα, εσείς γιατί αδιαφορείτε;



Σύμφωνα με την Συνταγματική επιταγή (άρθρο άρθρο 21 παρ 5), η Πολιτεία έχει την ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μία αξιόπιστη και σοβαρή δημογραφική πολιτική προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχεια του έθνους αλλά και της λειτουργίας των βασικών πυλώνων ενός σοβαρού Κράτους(κοινωνικές δομές και κοινωνική συνοχή, εθνική άμυνα, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, εργασία, οικονομική ανάπτυξη). Στην έννοια της Πολιτείας εντάσσονται  και οι τοπικές κοινωνιών(Α΄ και Β΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης) και οφείλει η εκάστοτε Κυβέρνηση να τις εκχωρεί αρμοδιότητες ή/και να τις διευκολύνει προκειμένου να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της αντιμετωπίσεως της υπογεννητικότητος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί, είναι αποσπασματικά και αλληλοαναιρούμενα ή καταργούμενα ανάλογα με τις ιδεοληψίες των εκάστοτε Υπουργών και βεβαίως δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε ότι εντάσσονται σε μια σοβαρή δημογραφική πολιτική καθότι δεν υφίσταται τέτοιο θεσμοθετημένο εθνικό σχέδιο.        Πρόσφατο παράδειγμα η ψήφιση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα της δυνατότητος των δήμων να ενισχύουν και τις τρίτεκνες οικογένειες, όπως και τις πολύτεκνες, σύμφωνα με την ψήφιση της τροποποίησης του άρθρου 202 του ν. 3463/2006(Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων).Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί εν τη πράξει αναιρούν το όποιο ΄΄θετικό΄΄ αποτέλεσμα θα προέκυπτε.

Προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα και να γίνει ουσιαστικό το μέτρο ο Δήμος Εδέσσης καθώς και άλλοι δήμοι έγκαιρα πρότειναν προς το Υπουργείο των Εσωτερικών(Υπουργό κ. Βορίδη και Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα) την τροποποίηση της παρ.2 άρθρου 202 προαναφερομένου νόμο. Προς τιμήν του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πέτσα, προώθησε σχετική τροποποίηση στο νομοσχέδιο που ευρίσκεται στην Βουλή των Ελλήνων και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο κ. Βορίδης και ο  κ. Σκυλακάκης απέρριψαν την τροποποίηση, διότι δεν μπορεί ΄΄ο δήμος με δικά τους λεφτά΄΄ να κάνουν πολιτική. Και ερωτούμε τον κ Βορίδη και τον  κ. Σκυλακάκη από πού είναι δικά τους τα ευρώ; Από την τσέπη τους και τον ιδρώτα τους;  Ο κάθε δήμος σε συνάρτηση των δυνατοτήτων του και των εσόδων του αποφασίζει με τα συλλογικά όργανά του να στηρίζει δημότες του που όντας κοντά τους γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις της υπογεννητικότητος στην τοπική κοινωνία τους.

Κε Βορίδη και κε Σκυλακάκη ΔΕΝ σας ενδιαφέρει το δημογραφικό πρόβλημα. Δεν σας ενδιαφέρει τι απαιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδος. Δεν σας ενδιαφέρει το μέλλον της πατρίδος μας.

Καλούμε, τους βουλευτές του νομού Πέλλας άμεσα να απαιτήσουν από τους προαναφερομένους Υπουργούς την προώθηση και ψήφιση της προτεινόμενης τροποποίησης από τον κ. Πέτσα.

Εμείς είμασθε κοντά σε όποιον και όποιους τους ενδιαφέρει το μέλλον της πατρίδος μας και ειδικότερα της τοπικής κοινωνίας, που είναι από μία από τις περιοχές με χαμηλό δείκτη γονιμότητος και πολύ υψηλό το ποσοστό του γηρασμένου πληθυσμού.

Είναι αγώνας για τα παιδιά μας που είναι  το μέλλον της πατρίδος μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μα ο αξιότιμος δήμαρχος μας έλεγε ότι είναι πολύ εύκολο να δοθεί το επίδομα. Τι έγινε; Τελικά από το 2019 θα το πάρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔIKAIOΛOΓHMENA AΓANAKTEITE . OMΩΣ EYΛOΓHMENOI ΓIATI ΔEN KAΛEΣATE TON ΛAKH TON BOYΛEYTH MAΣ, NA AKOYΣEI TA ΠPOBΛHMATA, NA TA ΠPOBAΛEI ANAPTΩNTAΣ TA, ME ANTIΠPOΣΩΠEYTIKEΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ AΠO THN ΣYNANTHΣH.KAΛH ΩPA, OΠΩΣ EKANE ME THN ΣYNANTHΣH XΘEΣ ΣTHN ΣKYΔPA. KAI EKTOΣ AYTOY EXEI KAI TIΣ ΓNΩPIMIEΣ ΣTHN AΘHNA KAI MΠOPEI NA TIΣ ΠAPOYΣIAΣEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣO KAI NA KAΛEITE TOYΣ BOΛEYTEΣ MHN ΠEPIMENETE AΠOTEΛEΣMA. H TZAKPH ΔEN EKANE TIΠOTA OTAN HTAN KYBEPNHΣH ΨHΦIZE ΠEPIKOΠEΣ KAI MNHMONIA .TΩPA ΦΛYAPIEΣ TO ANAΓNΩΣMA. O KAPAΣMANHΣ, KATI ΔIAΦOPETIKO, MΠOPOYΣE, OMΩΣ ΠOY TETOIA. TO MYAΛO TOY ΣTHN ΦEYΓAΛA .O ΣTAMENITHΣ ΣTHN AΘHNA ΓAP, EMΠANAΛAMBANEI TA IΔIA XΩPIΣ AΠOTEΛEΣMA . ΠHΓE XΘEΣ ΣTHN YΦYΠOYPΓO ΓKAΓKA KAI EIΠE TA IΔIA ΠOY EXEI ΠEI ΣTIΣ TEΣΣEPIΣ ΦOPEΣ ΠOY ΠHΓE. MHΔEN AΠO MHΔEN =MHΔEN. NA 'XAME NA ΛEΓAME . O BAΣIΛEIAΔHΣ ΣTHN ΦΩTOΓPAΦIA ΩPAIOΣ .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.