Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα



Ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) κήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών 12 μέλη της ρωσικής διπλωματικής και προξενικής αποστολής στην Ελλάδα, όπως ενημέρωσε σχετικά τον Ρώσο Πρέσβη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

"Οι Ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).
Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.
Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή".

Η απάντηση της Ρωσικής πρεσβείας 
Για "αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων", κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία σχολιάζοντας την απέλαση 12 διπλωματών της που αποφάσισε σήμερα το ΥΠΕΞ.
Επιπλέον, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες".

Αναλυτικά η δήλωση της ρωσικής πρεσβείας:

"Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες".

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ανεπιθύμητα πρόσωπα Ρώσοι διπλωμάτες και επιθυμητό ο τακουνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ για ποιο λόγο ανακατεύετε η Ελλάδα σε αυτόν τον πόλεμο δεν βλέπει ο Μητσοτάκης σε τη δύσκολη θέση έχουν έρθει η Έλληνες οικονομικά σούπερ μάρκετ φοβάσαι να μπεις πρατήριο τρεμεις να πας φοβάσαι να ανοίξεις τον λογαριασμο του ρεύματος και αυτός ασχολείται με τον πόλεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.