Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου ο Κ. Μητσοτάκης - Συνάντηση με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο



Τον Λευκό Οίκο θα επισκεφθεί στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Προεδρία την Πέμπτη.

"Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις εν εξελίξει προσπάθειες συμμάχων και εταίρων να υποστηριχθεί ο λαός της Ουκρανίας και να επιβληθεί οικονομικό κόστος στη Ρωσία για την απρόκλητη επίθεσή της", σημειώνει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι αναφέρει:

"Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να τιμήσουμε τα 201 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.


Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις εν εξελίξει προσπάθειες συμμάχων και εταίρων να υποστηριχθεί ο λαός της Ουκρανίας και να επιβληθεί οικονομικό κόστος στη Ρωσία για την απρόκλητη επίθεσή της. Θα συζητήσουν επίσης τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας.

Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα εστιάσουν επίσης στην ιστορία, στις δημοκρατικές αξίες και στους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας επί γενεές".

"Στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden", επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Άντε να κάνει καμιά χειραψία, γιατί στη τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν στην απ' έξω σαν καλαμιά στον κάμπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε τώρα να συνεννοηθούν αυτοί οι δύο που ο ένας μιλάει με τις κούκλες κι ο άλλος δίνει το χέρι στα κούφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.