Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκκίνηση του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ''Μ. Αλέξανδρος'' - Χιλιάδες αθλητές πλημμύρισαν Πέλλα & Θεσ/νικη (βίντεο)



Mε ιδανικές καιρικές συνθήκες (συννεφιά) και με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών- δρομέων, δόθηκε από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου, στις 8.00 π.μ, από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, η εκκίνηση του 16ου Διεθνούς Μαραθώνιου Μέγας Αλέξανδρος-bwin. Οι δηλώσεις συμμετοχών είχαν κλείσει με χιλιάδες δρομείς συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών των μεγάλων αποστάσεων, αλλά και δρομέων κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης που πλημμύρισαν τους δρόμους στην ιστορική μαραθώνια διαδρομή και στην Θεσσαλονίκη, προσδίδοντας αθλητικό παλμό, ένταση χαράς και ιδιαίτερο χρώμα στην Πέλλα και στην Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη Βόρεια Ελλάδα που από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα πολλαπλά του μηνύματα σε ολόκληρο τον πλανήτη και που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.
Οι δρόμοι της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης σήμερα «πλημμύρισαν» με δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση.

Γρ. Στάμκος: Έδωσε την εκκίνηση για 12η φορά στη διάρκεια της θητείας του
Οι συμμετέχοντες αφού παρακολούθησαν την εκκίνηση του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου-bwin, έλαβαν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα. Στα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και διπλώματα συμμετοχής.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος να σημειωθεί ότι έδωσε την εκκίνηση του ιστορικού Διεθνούς Μαραθωνίου για 12η φορά στη διάρκεια της θητείας του, αναφέρθηκε στο μήνυμα της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αδελφοσύνης που στέλνει ο Μαραθώνιος που ξεκίνησε από την Πέλλα. 
"Εκτός από κορυφαίο αθλητικό γεγονός, o Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αναδεικνύει την ιστορικότητα αυτού του τόπου, της γενέτειρας του μεγάλου στρατηλάτη. Ο Δήμος μας συμμετέχει κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, για τον οποίο εύχομαι να έχει διαρκή ανοδική πορεία", τόνισε ο κ. Στάμκος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε τον Μαραθώνιο Δρόμο Πέλλα-Θεσσαλονίκη, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. Παράλληλα και μετά από τρία χρόνια διεξάχθηκε και ο Δρόμος 1.000μ.Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκίνησε το κοινό με τα μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης που μετέδωσε.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του  www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org. 
16m
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.