Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολική επαναφορά για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών- «Μάγεψαν» το κοινό οι μαθητές του (βίντεο)



Ολική επαναφορά για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών ύστερα από "ζωντανή" απουσία δύο ολόκληρων χρόνων λόγω της πανδημίας!
Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, το Σάββατο βράδυ της 9ης Απριλίου 2022, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών ενθουσίασαν το κοινό με την δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Μέσα από την -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένη ετήσια συναυλία τους, με τίτλο «Η Ελλάδα του Μίκη», όχι μόνο ενθουσίασαν το κοινό με την επαγγελματική παρουσίαση της δουλειάς τους, αλλά κατάφεραν να το ταξιδέψουν και να το παρασύρουν με τις μελωδίες τους. 
Την εκδήλωση "άνοιξε" ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Περικλής Βασιλειάδης, ο οποίος αφού τόνισε ότι το σχολείο επανήλθε στην δράση μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας, αναφέρθηκε στα 26 χρόνια λειτουργίας του σχολείου. 
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναφέρθηκε στο στεγαστικό θέμα του σχολείου με την κατασκευή νέου κτιρίου, για το οποίο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι "στα τέλη Απριλίου το έργο θα πάρει το δρόμο για την δημοπράτησή του".
Ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης υπογράμμισε "ότι μια τέτοια εκδήλωση όπως αυτή που βρισκόμαστε, συνενώνει όλη την τοπική κοινωνία" και για αυτό χαρακτήρισε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών "πυλώνα πολιτισμού". 

Η συναυλία
Θεματική της συναυλίας αποτέλεσε ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης και ερμηνεύθηκαν τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο έργο του "Άξιον εστί". Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα όπως και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες με ιδιαίτερη αναφορά στις δημώδεις μουσικές παραδόσεις της Κρήτης, της Θράκης και του Πόντου, από τις οποίες δέχθηκε επιδράσεις η μουσική δημιουργία του Θεοδωράκη. 
Όλα αυτά τα ερμήνευσαν μουσικά σύνολα του σχολείου, όπως η βυζαντινή-παραδοσιακή χορωδία, η παραδοσιακή ορχήστρα και η ευρωπαϊκή χορωδία και ορχήστρα. Το jazz σύνολο σαξοφώνων καλωσόρισε το κοινό κατά την προσέλευση.
Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές και καθηγήτριες της μουσικής και σε όλα τα παιδιά-μουσικούς για την υψηλού επιπέδου συναυλία. Με το έργο τους, όλοι και όλες συμβάλλουν στην καλλιτεχνική παιδεία και στην ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας. 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές του Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολος Φάκκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, Αντιδήμαρχοι, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών επανήλθε στα δια ζώσης καλλιτεχνικά γεγονότα, ύστερα από δύο χρόνια διαδικτυακών δράσεων λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που βίωσε η χώρα μας. Μάλιστα, επανήλθε "δίνοντας ένα νέο στίγμα με συναυλίες ενιαίων θεματικών αξόνων συνδέοντας τη μουσική τέχνη και επιστήμη με άλλες επιστήμες και με το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, με την ίδια τη ζωή", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

smsg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγητές και σε όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση.Μια νότα αισιοδοξίας στην αλλοίωση και στην κατηφόρα που ζούμε τα τελευταία χρόνια .
    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.