Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε εξέλιξη 20 διαγωνισμοί ΣΔΙΤ - Εντός του έτους ο διαγωνισμός του οδικού έργου Θεσσαλονίκης - ΈδεσσαςΕίκοσι μεγάλα έργα με μακροχρόνιες συμβάσεις συμπράξεως Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 
Τα έργα συγκεκριμενοποιήθηκαν πρόσφατα από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, σε συνέντευξη που έδωσε.
Στόχος είναι η ώθηση στις κατασκευές της χώρας, και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Τα έργα αυτά αναπτύσσουν περαιτέρω το οδικό δίκτυο, τα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης σε περιοχές με έντονο πρόβλημα όπως στη Θεσσαλία και την Κέρκυρα, δημιουργούν νέες δομές δημόσιων κτιρίων για δικαστικά και αστυνομικά μέγαρα, περιφερειακά κέντρα και σχολεία. Επιπλέον περιλαμβάνονται και δύο ΣΔΙΤ υπηρεσιών στις συγκοινωνίες.
Ειδικότερα:

Οδικά έργα
Στην κατηγορία των οδικών έργων είναι σε εξέλιξη πέντε μεγάλοι διαγωνισμοί με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ. Πιο προχωρημένα είναι τα έργα για το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, καθώς μειοδότης είναι το σχήμα ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Μειοδότης υπάρχει και για το έργο Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, που είναι το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Προσφορές υπάρχουν και στο τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη (ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ) και αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Εντός του έτους περιμένουμε την έναρξη δύο ακόμα διαγωνισμών οδικών έργων που αφορούν τους άξονες Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα. Τα δύο αυτά είναι στη σειρά για να εγκριθούν από τη Διυπουργική Επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα ωριμάζουν μελετητικά.

Κτιριακά έργα
Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν οκτώ έργα. Από αυτά, τα πέντε είναι σε φάση διαγωνισμού και τα άλλα τρία σε διαδικασία έναρξης διαγωνισμού. Ειδικότερα, σε διαγωνιστική διαδικασία είναι η πρώτη ομάδα Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία.
Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην πρώτη φάση και σύντομα αναμένεται να περάσει στην επόμενη.

Το ίδιο ισχύει και για τον διπλό διαγωνισμό για τα 13 Περιφερειακά Κέντρα (ένα σε κάθε Περιφέρεια) και για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία. Στη β’ φάση έχει περάσει ο διαγωνισμός για το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην οδό Πειραιώς με συνολικά 4 σχήματα (ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ INTRAKAT–REDEX, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ–DIMAND).

Σε διαδικασία έναρξης διαγωνισμού βρίσκονται οι υπόλοιποι δύο διαγωνισμοί για τα Δικαστικά Μέγαρα σε Θεσσαλία και Κρήτη αλλά και τα πέντε Αστυνομικά Μέγαρα (Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια, Λευκάδα και Αλεξανδρούπολη).

Υδροδοτικά έργα
Σημαντικά είναι και τα υδροδοτικά έργα τα οποία προωθούνται μέσω ΣΔΙΤ.
Από τα πέντε έργα, τα δύο είναι σε φάση διαγωνισμού. Το πρώτο αφορά στο Φράγμα Χαβρία όπου βρίσκεται στη β’ φάση του διαγωνισμού με τρεις διεκδικητές: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Ένωση Εταιρειών INTRAKAT– SUEZ– ΕΥΑΘ, και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Το δεύτερο αφορά στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής. Και εδώ ο διαγωνισμός βρίσκεται στη β φάση, ενώ το έργο διεκδικούν τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ–ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΗΛΕΚΤΩΡ -ΑΚΤΩΡ.

Άλλοι τρεις διαγωνισμοί πρόκειται να ξεκινήσουν: Αφορούν στο Φράγμα Ενιπέα στα Φάρσαλα, στο Φράγμα Ταυρωνίτη στα Χανιά, αλλά και την ύδρευση της Κέρκυρας, έργα πολύ σημαντικά και για τις τρεις περιοχές.

ΣΔΙΤ υπηρεσιών
Πρόκειται για δύο ΣΔΙΤ που συνδέονται με συγκοινωνιακά έργα. Το πρώτο είναι το έργο Λειτουργίας και Συντήρησης του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας διαγωνισμού.
Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα σημαντικό crash test για το ενδιαφέρον επενδυτών σε ένα τέτοιο έργο.

Το δεύτερο έργο είναι ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, ο οποίος αναμένεται και αυτός να ξεκινήσει.

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. προεκλογικές μπαρουφες. Δεν προκειται να γινει ποτέ αυτό το έργο. Δεν θελουν να το κανουν, αφου βολευονται με την υπαρχουσα κατασταση. Επειδή εχουμε ανικανους και αχρηστους
  πολιτικους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. KAΛA AYTOΣ O ΔPOMOΣ ΘEΣΣAΛONIKH EΔEΣΣAΣ AKOMA ΩPIMAZEI MEΛETHTIKA; ΔΛΔ 15 XPONIA ΔEN EΠAPKOYN KAI ΘEΛEI KAI AΛΛO NA ΩPIMAΣEI; MHΠΩΣ ΠAPA ΩPIMAΣEI KAI ΣAΠIΣEI AΠO THN ΠOΛYXPONIA KAI AΠO THN ANEΓKEΦAΛIA KAI THN HΛIΘIOTHTA; KAI O KAPAΣMANHΣ EΛEΓE ΠAΠAPIEΣ; ΠOY ΠPOXΘEΣ ΣE MIA ΣYNENTEYΞH TOY EΛEΓE OTI AΠO TO 2012 HTAN ΩPIMEΣ KAI MAΛIΣTA EΠIKAΛOYNTAN THN MAPTYPIA TPIΩN YΠOYPΓΩN TON ΣOYΦΛIA, KAΛOΓIANNH KAI XPYΣOXOIΔH. TEΣΣEPIΣ ΠPΩHN YΠOYPΓOI THΣ NΔ ΛENE ΨEMATA;
  MAΛΛON TEΛEIΩΣE H NAΦΘAΛINH KAI ΠPOΦANΩΣ TIΣ MEΛETEΣ TIΣ EΦAΓE O ΣKOPOΣ .ΓI'AYTO ΣYMΦΩNA ME TON ΛAKH ΠPEΠEI NA ΓINOYN AΠO THN APXH KAI IΣΩΣ META AΠO AΛΛA 15 XPONIA ΩPIMAΣOYN KAI BΛEΠOYMEEE...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μας δουλεύουν όλοι , έτσι νομίζουν, και ειδικά εκείνοι που είναι εδώ και δεκαετίες στο πολιτικό προσκήνιο είτε βουλευτές είτε νομαρχαίοι, είτε δημαρχαίοι.
   Αντί να έχουν παραιτηθεί ή αποσυρθεί αυτοί παραμένουν εκεί γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.
   Αφού υπάρχουν πρόβατα, θα έχουμε και τσοπάνηδες.
   Ζώα ε ζώα.
   Το μόνο σοβαρό έργο στην εθνική Έδεσσας Θεσσαλονίκης, υπήρξε η γέφυρα του Αξιού.
   Οι παλιοί θυμούνται τη σιδερένια γέφυρα με τα φανάρια.
   Α
   Και αυτή έγινε γιατί δεν εξυπηρετούσε μονο την Πέλλα, γιατί αν αφορούσε μόνο αυτή, με τους ανίκανους που έχουμε, ακόμα εκείνη θα χρησιμοποιούσαμε.
   Μόνο αν πέσουν ως ώριμα φρούτα οι υπάρχοντες πολιτικάντηδες από τις καρέκλες τους, ίσως κάτι γίνει

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.