Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: «Με την πλάτη στον τοίχο η εστίαση»Συνεργασία της βουλευτή με το Σωματείο Επαγγελματιών Εστίασης επισιτιστικών επιχειρήσεων του Δήμου Έδεσσας» 

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 28 Απριλίου στην Έδεσσα με τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Γιοβανούδα, τον Αντιπρόεδρο κ. Λάκη Λούσα και την Γενική Γραμματέα κ. Νατάσσα Κίτσου του Σωματείου Επαγγελματιών Εστίασης επισιτιστικών επιχειρήσεων του Δήμου Έδεσσας για τα προβλήματα του κλάδου τους.
Πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες της εστίασης μετέφεραν στην κ. Τζάκρη την δύσκολη κατάσταση στην εστίαση εξαιτίας της εκτόξευσης του λειτουργικού κόστους λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών της ενέργειας και των πρώτων υλών που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά τους και δοκιμάζουν τις αντοχές τους, οι οποίες φθίνουν μέρα με την ημέρα εξαιτίας των πολλών βαρών που έχουν σηκώσει οι επιχειρήσεις εστίασης και λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και  της πανδημίας του κορωνοϊού κατά την διάρκεια της οποίας κλήθηκαν να «κατεβάσουν ρολά» όταν αποφασίσθηκε η επιβολή των lock downs για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των περιορισμών που υφίστανται μέχρι σήμερα. 
Η διοίκηση του Σωματείου ζητά από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυσή του κλάδου τους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων σε βάθος πενταετίας, καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχουν ανακοινωθεί χαρακτηρίζονται από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα. 
Πιο συγκεκριμένα ζητούν:
Την μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα ήδη πρώτης ανάγκης
Την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και την ενέργεια
Διευκολύνσεις και διαγραφές στις οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας
Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
Συμμετοχή τους σε προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την συγκράτηση των θέσεων εργασίας
Συμμετοχή τους σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου εξαιρέθηκε και από το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για την ενίσχυση των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα η κ. Τζάκρη θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με την οποία θα ζητά την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση του πολύ σημαντικού για την χώρα μας  κλάδου των επισιτιστικών επιχειρήσεων, στις οποίες εργάζονται πανελλαδικά περί τους 600.000 εργαζόμενους.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Με την πλάτη που βάζει στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ στη πολιτική της ΝΔ, τι έχει να μας πει ο κυρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκθέσεις ιδίων μιας βουλευτού που όταν ήταν στην κυβέρνηση τσάκισε τον λαό μαζί με τους συντρόφους της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.