Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διεύθυνση Δασών Πέλλας: 3η τροποποιητική απόφαση ανάρτησης Δασικού Χάρτη - Υποβολή αντιρρήσεων



Από τη Διεύθυνση Δασών Πέλλας, , ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθμ.99345/5-4-2022 (ΑΔΑ: 97ΒΔΟΡ1Υ-ΑΙΓ) απόφασή μας, τροποποιήθηκε εκ νέου η οικ. 1307/5-2-2021 (ΑΔΑ: ΨΖΤΧΟΡ1Υ-ΠΦΟ) απόφαση με την οποία αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx ο δασικός χάρτης όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Αλμωπίας ,Έδεσσας , Πέλλας και Σκύδρας, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182 Α΄) όπως ισχύει κατά το τμήμα που αφορά στις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. 
Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου κατά τα προηγούμενα δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του ή την αίτηση διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων εντός αποκλειστικής προθεσμίας η οποία αρχίζει την 19η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 31-5-2022 ημέρα Τρίτη , για τους κατοικούντες ή διαμένοντες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αλλοδαπή» . 
Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμφισβήτηση τού χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζόμενων στο χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών. 
Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση τού έννομου συμφέροντός τους εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις. 
Αντιρρήσεις ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και, ιδίως, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος. 
Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. Για την υποβολή αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος δεν καταβάλλεται τέλος. 
Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης:

(Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) - Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Έδεσσας Δ/νση Δασών Πέλλας Δασικό Περίπτερο Διοικητηρίου Διοικητήριο Έδεσσας 58200 Τηλ : 2313309764 και Δ/νση Δασών Πέλλας, 5 ος όροφος, Γραφείο 521 , Διοικητήριο Έδεσσας 582 00 Τηλ.: 2313309763 & 238102760 Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 624d27bc227962d6300710c5 στις 08/04/22 11:00 2 από 2 Email : tdx-pel@damt.gov.gr όλες τις εργάσιμες ημέρες , κατά τις ώρες 07.30π.μ. έως 3.30μ.μ. καθ΄όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων και μόνον κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού . και - 
Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Αριδαίας Δασαρχείο Αριδαίας Ταχ.Δ/νση: Λεωφόρος Ξενιτίδη 18 58400 Αριδαία Τηλ : 2313309623 Email : tpde-ari@damt.gov.gr κάθε Πέμπτη κατά τις ώρες 07.30π.μ. έως 3.30μ.μ. καθ΄όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων και μόνον κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού .
Επίσης, για λόγους ενημέρωσης ο αναρτημένος δασικός χάρτης βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Κατά τα λοιπά ισχύει η οικ. 1307/5-2-2021 (ΑΔΑ: ΨΖΤΧΟΡ1Υ-ΠΦΟ) απόφαση Δ/νσης Δασών Πέλλας 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Δασολόγος με Α΄βαθμό

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.