Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Σλοβακία θα πληρώσει το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια, ''εάν χρειαστεί''



Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, η οποία καλύπτει με ρωσικό φυσικό αέριο περίπου το 85% της ζήτησης, είπε ότι η χώρα θα πληρώνει σε ρούβλια, εφόσον χρειαστεί, καθώς δεν μπορεί να αποκοπεί από τις ρωσικές ροές. Ωστόσο, σημείωσε ότι στηρίζει τη λήψη μιας κοινής απόφασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία έχει ζητήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που παραδίδει σε «μη φιλικές χώρες», όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν συνάψει συμβάσεις σε ευρώ ή σε δολάρια δεν θα ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα.

«Το αέριο δεν πρέπει να σταματήσει», είπε ο Σλοβάκος υπουργός Ρίτσαρντ Σούλικ στο τηλεοπτικό κανάλι RTVS. «Αν υπάρχει όρος να πληρώνουμε σε ρούβλια, τότε θα πληρώσουμε σε ρούβλια».

Ο σλοβακικος πάροχος SPP ανέφερε πάντως ότι πλήρωσε τον Μάρτιο σε ευρώ, όπως ορίζει η σύμβασή του.

Ο Σούλικ είπε ότι η χώρα έχει στη διάθεσή της έξι εβδομάδες για να βρει μια λύση μέχρι την επόμενη πληρωμή, που πρόκειται να γίνει στις 20 Μαΐου.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.