Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή πολίτη για την διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε σημεία του Δήμου Πέλλας (φωτο)



Από αναγνώστη μας- δημότη του Δήμου Πέλλας (τα στοιχεία του στην διάθεσή μας) λάβαμε επιστολή- καταγγελία σχετικά με "τις συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων που απορρίπτονται, μετά το άδειασμά τους, στα σημεία υδροληψίας όπου χρησιμοποιήθηκαν", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή
"Οι συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων απορρίπτονται, μετά το άδειασμά τους, στα σημεία υδροληψίας όπου χρησιμοποιήθηκαν. Εν συνεχεία, καίγονται. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση επικίνδυνων ουσιών με τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων να αποτελούν άμεσο κίνδυνο τόσο για τη μόλυνση των υδάτων και γενικά για το περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη υγεία.
Η καύση απελευθερώνει τοξικές ουσίες όπως, φουράνια, αρωματικούς υδρογονάνθρακες (από τα υπολείμματα φαρμάκων) διοξίνες και αιωρούμενα σωματίδια (από τα υλικά συσκευασίας).
Οι κενές συσκευασίες των φυτοφαρμάκων θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα, βλαβερά για το περιβάλλον και τον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, αν ακολουθηθούν συγκεκριμένοι κανόνες επεξεργασίας των συγκεκριμένων αποβλήτων, όπως το τριπλό ξέπλυμα μετά τη χρήση, τα συγκεκριμένα απόβλητα μπορεί να ανακυκλωθούν και να μη προκαλέσουν καμία βλάβη στο περιβάλλον.
  
Μερικά σημεία "πρότυπης" συγκέντρωσης συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Πέλλας:
Περιοχές: Αξού, Αραβησσού, Παλαιού και Νέου Μυλοτόπου, Γυψοχωρίου, Τριφυλλίου και Εσωβάλτων. 
Πάνω από εκατό σημεία υπάρχουν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Πότε θα γίνει η πρέπουσα περισυλλογή;
Τα μισά μέσα στους υποτιθέμενους κάδους και τα υπόλοιπα πεταμένα γύρω γύρω, σε ακτίνα πολλών μέτρων και με τον πρώτο άνεμο διασκορπίζονται παντού.
Και αφού γεμίσει ο κάδος, μετά έρχεται το χειρότερο: Η καύση.
Οι Δήμοι Βέροιας και Έδεσσας ήδη τρέχουν το πρόγραμμα. Εμείς τελευταίοι και καταϊδρωμένοι;" 
skf
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ;
    ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ;
    MAΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.