Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Δικαστική προσφυγή των δικηγόρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος



Για την δικαστική προσφυγή των δικηγόρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος, μας ενημερώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών:
"Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως στις 13.4.2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
1. Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας.
Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα , που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους.
Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:
Α) Να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής.
Β) Να διοργανώσει εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, με τη συμμετοχή ειδικών νομικών επιστημόνων, προκειμένου να αναδειχθούν τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητα ή μη της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών."

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μπράβο στους δικηγόρους για την πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το εκβιαστικό μπόλιασμα των πολιτών, το χαράτσι των 100 € των 60+ και την απάνθρωπη αναστολή των υγειονομικών είδαμε τέτοια κινητοποίηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.