Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κομισιόν: Οι πληρωμές ρωσικού αερίου σε ρούβλια ίσως είναι δυνατές χωρίς να παραβιάζονται οι κυρώσεις



Οι εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να είναι σε θέση να συμμορφωθούν με το προτεινόμενο από τη Ρωσία σύστημα πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις του μπλοκ κατά της Μόσχας, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα λειτουργήσει μια τέτοια διαδικασία, δήλωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Μόσχα εξέδωσε τον Μάρτιο διάταγμα με το οποίο πρότεινε στους αγοραστές ενέργειας να ανοίξουν λογαριασμούς στην Gazprombank, όπου οι πληρωμές σε ευρώ ή δολάρια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.

Το εν λόγω διάταγμα δεν εμποδίζει κατ' ανάγκη μια διαδικασία πληρωμών που θα συμμορφωνόταν με το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ, ανέφερε η Κομισιόν σε έγγραφο που εστάλη στα κράτη μέλη της ΕΕ και δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Bloomberg, το έγγραφο ανέφερε ότι το πεδίο εφαρμογής των εξαιρέσεων δεν είναι ακόμη σαφές και ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν σε ευρώ. Η Κομισιόν συμβούλεψε τις εταιρείες να ζητήσουν επιβεβαίωση από τη Μόσχα ότι αυτό είναι δυνατό. 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ;
    ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΑΜΙΟΝΤΑΣ.
    ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
    ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ LNG ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ 4-6 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sas.pai.petontas.o.poutinkas.ke.arxisate.na.klanite.patates.apo.to.fovo.mi.to.kopsi.to.aerio..🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.