Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Αλμωπίας



Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Αλμωπίας, στα πλαίσια της αντιμετώπισης πυρκαγιών για το έτος 2022.
 Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πολυξένη Νάνου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Αριδαίας Αποστόλης Κώνστας και ο υποδιοικητής Γιώργος Τσιρόπουλος , ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Μιχάλης Μαριόλης, εκπρόσωπος της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, η Δασάρχης Αριδαίας Άννα Πουσίνη, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Στανίσης Πέτρος  ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ιατρίδης και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Σαπφώ Παπαδοπούλου.
Στη συνάντηση, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αποφασίστηκαν συντονισμένες ενέργειες σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, που μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων, θα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενες πυρκαγιές.  
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα, του καθαρισμού των ιδιόκτητων οικοπέδων μέσα σε οικισμούς, η νέα διάταξη αναφέρει ρητά ότι αυτό θα πρέπει να έχει γίνει από τους ιδιοκτήτες μέχρι τις 30 Απριλίου, δηλαδή μια μέρα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Το παρόν θέμα συμφωνήθηκε από όλους, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη θωράκιση έναντι σε τυχόν πυρκαγιά.


 


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.