Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστικός Συντονισμός: Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Στις 6 Απρίλη  οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά, στην πανεργατική απεργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κήρυξαν  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Δίνουμε έτσι, την απάντηση στην φρίκη του  πολέμου των Ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία και ταυτόχρονα στον πόλεμο που  έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους, στην ίδια μας  τη χώρα. 
Η κυβέρνηση, μας σέρνει σε έναν πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ, ξέροντας ότι αυτοί που θα πληρώσουν αυτόν τον πόλεμο θα είναι οι εργάτες και όχι τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους. Οι εργάτες θα πληρώσουν με το αίμα τους στα πεδία των μαχών, αλλά και με τη φτώχεια εξαιτίας των κυρώσεων και του οικονομικού πολέμου που τάχα είναι «ειρηνικό μέσο πίεσης». Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε για να σταματήσουμε τον παραλογισμό να ξοδεύονται δις ευρώ σε εξοπλισμούς, και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι να ζούνε τις οικογένειες τους με ψίχουλα. Για να μην αφήσουμε εξαιτίας των «κυρώσεων» να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι, για να μην πληρώσουμε εμείς τον οικονομικό πόλεμο της ΕΕ με την Ρωσία. 
Ήδη, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής δύναμής τους από τις αυξήσεις στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τη θέρμανση και το ρεύμα, πληρώνοντας  βαρύ το τίμημα της «πράσινης» ενέργειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που εκτίναξε τον πληθωρισμό από 2% τον Σεπτέμβρη στο 6% το Γενάρη και στο 10% τον Μάρτη.
Η εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας συνεχίζεται. Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με πάνω από 27.000 νεκρούς, περιέκοψαν σχεδόν 1,4 δις ευρώ τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή χάρισαν αμύθητα κέρδη στους κλινικάρχες, αφήνοντας τα νοσοκομεία διαλυμένα με λιγότερο προσωπικό από ποτέ, ενώ ετοιμάζονται για απολύσεις του υγειονομικού προσωπικού που είναι σε αναστολή εργασίας ή είναι συμβασιούχοι και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Η εφαρμογή του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη επιβάλλει νέο εργασιακό μεσαίωνα (καταργεί 8ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις, κ.ά.) και επιφέρει καίριο χτύπημα στη δράση των σωματείων (ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονική κήρυξη απεργιών, φακέλωμα διοικήσεων και μελών, κ.ά.). 
Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων. Η Απεργία της 6ης Απρίλη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία αντιστροφής αυτής της πορείας. Με τη μαζική μας συμμετοχή παλεύουμε όχι μόνο να αποτρέψουμε το νέο λογαριασμό που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και αποκατάσταση των απωλειών των προηγούμενων ετών.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 TOY ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΑ
Έδεσσα:    Ώρα 11 π.μ. Μικροί καταρράκτες
Γιαννιτσά: Ώρα 11 π.μ. Πλατεία Δημαρχείου

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.