Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Καρασμάνη σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες



Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας. 
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα : 

Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας, με την οποία ζητά την επίλυση των προβλημάτων και την ανακούφιση του κλάδου των δασεργατών, όπως την αύξηση των πιστώσεων στα δασαρχεία για καθαρισμούς δασών, για αντιπυρικές ζώνες, για αντιπλημμυρικά έργα, καθώς επίσης  την χορήγηση καυσίμων με μειωμένο φόρο, επιδοτήσεων για αλυσοπρίονα, ζώα φόρτου-σύρσης και εξοπλισμό δασεργάτη.   
Την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, που αφορά την υποβολή πρότασης για ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Σκύδρας, με την δέσμευση από πλευράς του για παραχώρηση χώρου σε δημοτική έκταση  και ανάληψη εξόδων για τον σκοπό αυτό.
Την επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αριδαίας, με την οποία ζητεί να δοθεί λύση στις συνεχείς διακοπές και στα προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση επιχειρήσεων και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας της Αριδαίας.
Το υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με την πρόταση του για την δυνατότητα επιχορηγήσεων και βοηθημάτων των απόρων, τριτέκνων και πολυτέκνων από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς.
Την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας, με την οποία διαμαρτύρονται για τις επαναλαμβανόμενες μετακινήσεις αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας για ενίσχυση του Τ.Α. Θηβών, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα με ότι συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειες τους, ζητώντας την λήξη αυτής της κατάστασης.
Την επιστολή του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου «Ο Αγρός» Αλμωπίας, σχετικά με την διαμαρτυρία τους για τα πορίσματα ζημιών που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ, και αφορούν την έντονη χαλαζόπτωση που έγινε στις 10-6-2021 στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας.
Το υπόμνημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με το οποίο καταθέτει τις προτάσεις της και παράλληλα ζητά να δρομολογηθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα των δανείων και των συντάξεων που απασχολούν τους νεοπρόσφυγες (ομογενείς) συμπατριώτες.
Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας, με την οποία ζητά η ασφαλιστική ικανότητα στους μισθωτούς να ανανεώνεται αυτόματα από τον ΕΦΚΑ, όπως ίσχυε πριν, και όχι με την φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα τοπικά υποκαταστήματα.
Την κοινή επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (Ο.Φ.Α.Ε.Ε.) και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΦΔΧ Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, με την οποία ζητούν την οικονομική στήριξη του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, ο οποίος πλήττεται από την ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των επιπτώσεων της Ουκρανικής κρίσης. 
Την επιστολή του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των τελών εισόδου των αγοραστών στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, τα οποία επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των διακινούμενων οπορωλαχανικών και συνακόλουθα το τελικό ποσό που καταβάλουν τα νοικοκυριά για τα βασικά αυτά είδη διατροφής, με ότι συνεπάγεται αυτό για την δραματική αύξηση στο κόστος ζωής. 
Το υπόμνημα του Συλλόγου Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων & Ελληνικών Κολλεγίων (Σ.Α.Ε.Π.Ε.Κ.), σχετικά με το αίτημα τους για την ορθή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και της Οδηγίας 2013/55/ΕΕ, όπως αυτές ενσωματώθηκαν στην Εθνική μας Νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και η ίση πρόσβαση και μεταχείριση τους στην αγορά εργασίας.
Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητά να γίνουν αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, οι οποίες να καλύπτουν κατ’ ελάχιστο την αύξηση του πληθωρισμού και για να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας.
Το υπόμνημα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.), με το οποίο ζητά την άρση όλων των οικονομικών κι άλλων κριτηρίων για τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων στις πολύτεκνες οικογένειες, την άμεση επαναφορά του ειδικού τιμολογίου ρεύματος πολυτέκνων και την άμεση δημιουργία Εθνικού Σχεδίου στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.
Το υπόμνημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, σχετικά με το αίτημα της για την διενέργεια συνεχών ελέγχων στην αγορά ενέργειας προκειμένου να μην υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας στις τιμές λιανικής και χονδρικής και να διαπιστώνεται πως προκύπτει η τελική μονάδα που πληρώνει ο οικιακός, ο βιομηχανικός και ο επιχειρηματικός καταναλωτής.
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.), που αφορά τις αιτίες, τον αντίκτυπο και τις προτάσεις της για τις  ελλείψεις φαρμάκων.
Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Κέντρων Μάθησης (ΠΕΚΕΜ), με το οποίο επισημαίνει τις αντικειμενικές δυσκολίες και αδυναμία των ΚΔΒΜ-1 να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του Ν. 4763/20 για την αδειοδότηση και λειτουργία τους, καθώς επίσης η Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της στον κλάδο των ΚΔΒΜ-1.
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), με την οποία ζητούν την αύξηση σε 12% του ποσοστού των προκηρυσσόμενων θέσεων της προκήρυξης 2Κ/2022 του ΑΣΕΠ από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.
Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών, με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στην προωθούμενη διάταξη συνδικαλιστικού Νόμου στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως προσθήκη στο άρθρ. 30 του Ν. 1264/82 στο επικείμενο  Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».
Το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), σχετικά με το αίτημα τους για πραγματοποίηση μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση.
Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία προτείνει την αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων/διπλωμάτων μουσικής ειδίκευσης αναγνωρισμένου μη ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή του πτυχίου μουσικής ειδικότητας του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν.2158/1993 (Α΄109) ή του πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής, που κατέχουν οι Στρατιωτικοί Μουσικοί και των τριών κλάδων των Ε.Δ., σύμφωνα με την εξειδίκευση τους (πτυχιούχοι διπλωματούχοι μουσικών οργάνων ή πτυχιούχοι ενοργάνωσης διεύθυνσης μπάντας) και την ένταξή τους αυτοδικαίως στον κλάδο ΤΕ Μουσικών, στο επίπεδο 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων που αφορά τα πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου(Α.Ε.Ι.)/Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.).  
Την επιστολή της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.), σχετικά με την πρόταση της για την μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών λειτουργών για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Το υπόμνημα και προτεινόμενη διάταξη των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, με τα οποία ζητούν να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους σαν αναπληρωτές στο ΥΠΑΙΘ ως δημόσια υπηρεσία, ώστε να τους επιτραπούν οι υπηρεσιακές μεταβολές. Καθώς επίσης να τους επιτραπούν κατ’ εξαίρεση οι αμοιβαίες μεταθέσεις, μεταθέσεις για λόγους υγείας και οι αποσπάσεις/μεταθέσεις με σύζυγο ένστολο ή μη (εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα) και για οικογενειακούς λόγους (μονογονείς, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).  
Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με την οποία ζητά να βρεθεί λύση για την ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων -όπως και πρότινος- σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού τους, καθώς επίσης και την εκτέλεση του συνόλου των συνταγών τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), με το οποίο ζητά την υποστήριξη του κλάδου  των οδικών εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών με την λήψη μέτρων για την ανακούφιση του, είτε με επιδότηση του καυσίμου είτε με μείωση του φόρου.
Τo υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.), με το οποίο τεκμηριώνει την ανάγκη επαναχορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον κλάδο των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με την οποία ζητά την επίσπευση έκδοσης της διαταγής χορήγησης της ειδικής εορταστικής άδειας, για την περίοδο του Πάσχα προκειμένου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να προβούν στην έγκαιρη εξεύρεση οικονομικών εισιτηρίων, με το μέσο μεταφοράς της επιλογής τους.
Το υπόμνημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σχετικά με τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Το υπόμνημα των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, σχετικά με την μείωση του χρόνου παραμονής στην οργανική τους θέση από δύο (2) έτη σε ένα (1) έτος, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, καθώς σε περίπτωση νέων διορισμών, θα προκύψει καταστρατήγηση του αξιολογικού πίνακα με τον οποίο διοριστήκαν.
Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σχετικά με την χορήγηση ειδών ιματισμού σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.).

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή. 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ δεν το βλέπουμε !
    3 χρόνια τώρα η μοναδική δραστηριότητα σας είναι οι απευθείας αναθέσεις, το βόλεμα των golden boys με χιλιάδες ευρώ μισθό και η φτωχοποιηση των πολιτών, τι μας λες τώρα και σε τι ακριβώς απευθύνεσαι ρε μεγάλε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ να αλλάζουν κάποιοι που και που τα ιδωμένα φανελάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπλα μπλα μπλα..
    Με 600 ευρώ ρεύμα, 2,30 βενζίνη και τρόφιμα στο Θεό σαφώς και είναι αποτυχημένος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, τα λέω καλά λαμογια δεξιοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι μερικά.
      Το διαλυμένο ΕΣΥ, οι χιλιάδες θάνατοι από και με όπως μας λένε οι ακαταδίωκτοι, η εκτόξευση του πληθωρισμού, τα νέα μέτρα όπως γράφτηκε και αφορούν μισθούς & συντάξεις , περικοπές δαπανών που ζητούν οι τοκογλύφοι κ.λ.π κ.λ.π είναι μέρος των επιτυχιών της κυβέρνησης των αρίστων.
      Να μην ξεχάσουμε και τις χιλιάδες υγειονομικών που τους οδήγησαν στην πείνα και στην εξαθλίωση για λόγους που μόνο ο Κούλης και οι περί αυτόν γνωρίζουν.
      Και όλα αυτά γίνονται με τη στήριξη των πολιτικών όπως του παραπάνω δραστηριοποιηθέντα μέσα από πρωτοβουλίες και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

      Διαγραφή
  5. PE KAΣMAΔEΣ ΣYPIZOANEΛIΣTEΣ ΨEKAΣMENOI, O ΓIAΛATZI APIΣTEPOΣ TΣIΠPAΣ, ME ENA NOMO KAI ENA APΘPO AYΞHΣE TO ΠETPEΛAIO 30% KAI TON ΦΠA AΠO TO 13% ΣTO 24%. ΣYPIZOAYΓOΛAKIA , EYTYXΩΣ O ΘEOΣ KAI AΣ EINAI KAΛA KAI O ΛAOΣ ΠOY EΦEPE TON KYPIAKO KAI ANTIMETΩΠIZEI ME EΠITYXIA OΛEΣ TIΣ KPIΣEIΣ OΠΩΣ THN METANAΣTEYTIKH KPIΣH KAI EBPO. THN KΛHMATOΛOΓIKH KPIΣH, THN YΓEIONOMIKH KPIΣH, THN ENEPΓEIAKH KPIΣH ,TON ΠOΛEMO. ΛOYΦAΞTE
    ΛAMOΓIA ΣTA ΛAΓOYMIA ΣAΣ .META AΠO 8XPONIA ΘA BΓEITE AΠO EKEI. ΓKEΓKE;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εφερε σε μας κριση μεγατονων. Αλλα αφου υπαχουν μπουφοι σαν εσενα, καλα μας κανουν.

      Διαγραφή
    2. Έλληνας ψηφοφόρος εν έτη 2022.

      Διαγραφή
  6. MIA XAPA TA ΛEEI O 3,39.KAI ΛIΓA ΛEEI. O ΘEOΣ KAI O ΛAOΣ ΠPOΣTATEYEI THN EΛΛAΔA .ΓIA ΦANTAΣOY NA HTAN O TΣIΠPAΣ KAI O KAMMENOΣ MΠPOΣTA ΣTIΣ ΠPΩTOΦANEIΣ ΠAΓKOΣMIEΣ KPIΣEIΣ ΠOY ANTIMETΩΠIZOYME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες βρε μαλακα αφού ο ίδιος κεφάλας είσαι που αυτοπενευεται.
      Σουργελο.

      Διαγραφή
  7. EYTYXΩΣ ΠOY O ΛAOΣ ΣAΣ ΠHPE XAMΠAPI KAI ΣAΣ EΣTEIΛE ΣTON AΓYPIΣTO. ΔEN EINAI TYXAIO ME TOΣEΣ EΞΩΓENEIΣ KPIΣEIΣ ΣTHPIZEI KYPIAKO. EIΠAME META AΠO 8XPONIA KAI BΛEΠOYME, AN YΠAPΞEI AΛΛH ENAΛΛAKTIKH ΛYΣH. EΣEIΣ ΣYPIZOANEΛIΣTEΣ KAI ΣYPIZOAYΓOΛAKIA ΓIAΛATZI APIΣTEPOI ΣTO XPONONTOYΛAΠO THΣ IΣTOPIAΣ. ΠOTE ΠIA TΣIPIZA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.