Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δάνης Τζαμτζής: Να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες για τις ζημιές από παγετό



Την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος των αγροτών που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό του Μαρτίου και δεν συμπεριελήφθησαν στην Αναγγελία Παγετού της 21/3/2022 ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής. 
Στην επιστολή του , την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ο κ. Τζαμτζής , μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Όπως γνωρίζετε κ. Πρόεδρε, στην περιοχή της Σκύδρας ,ο παγετός του Μαρτίου προκάλεσε σε πολλές ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων σοβαρότατα προβλήματα , τα οποία εκτιμήθηκαν και θα αποδοθεί η ανάλογη αποζημίωση.
Ωστόσο με την άνοδο της θερμοκρασίας αποκαλύφθηκαν  ζημιές και σε ποικιλίες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην Αναγγελία Παγετού της 21/3/2022 και οι καλλιεργητές αυτών των εξαιρουμένων ποικιλιών έχουν περιέλθει σε απόγνωση.
Για την αποκατάσταση της καταφανούς αδικίας ζητούμε να συμπεριληφθούν συμπληρωματικά  στην προαναφερθείσα Αναγγελία Παγετού και οι συγκεκριμένες ποικιλίες καθώς η παραγωγή τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και να δοθεί παράταση σε εύλογη προθεσμία για τις δηλώσεις των κάτωθι ποικιλιών:
---Άλφα37, ---Άλφα 39 ---Αουρέλια ---Βένους ---Γκλόρια ---Εβερτ ---Μαρία Μπιάνκα ---Μόρτσιανη 90 ---Όριον ---Ρέντβάλεϊ ---Ρέντγκολ---Ρεντχάβεν (πρώϊμα και όψιμα) ---Σαν Κλάους ---Σουίτ Σκάρλετ ---Τζουλάι Λέιντι ---Φαγέτ».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ποια Σκάρλετ καί Γκλόρια ρε τζαμτζη κοιτάτε να βάλετε τις ποικιλίες τον κολλητόν σας μέσα εισβαρος κάποιων που έχουν πραγματικά ζημια ..απαράδεκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιορδάνη. Τακτικός κάθε χρόνο στις βόλτες σου στα χωράφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετοιμάζουν κάλπες θα πετάξουν κάνα ψίχουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω να υπάρξει αγρότης η κτηνοτροφος που να ψηφίσει ΝΔ ή σύριζα μας κατέστρεψαν και η δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σύριζα θα είναι πρώτο κόμμα.
      Το συνέδριο του Σύριζα μίλησε, ο χιλιάδες κόσμου μέσα κι έξω απάντησε. .

      Διαγραφή
  5. κ τα γκλαντυτς υπαρχει προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.