Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγωνιστικός Συντονισμός: Όλοι και όλες στην απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΔΟΥΛΕΙΕΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΒΟΜΒΕΣ

Την Κυριακή 1η του Μάη διαδηλώνουμε ενάντια στο πόλεμο και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που μας σέρνει σε αυτόν, στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Η Ρωσια κλιμακώνει την εισβολή όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ το ίδιο κάνει και το ΝΑΤΟ κλιμακώνοντας τη δική του συμμετοχή.

Ο Μητσοτάκης καθημερινά μας εμπλέκει σε αυτην την αντιδραστική πολεμική σύγκρουση, στο πλευρό του ΝΑΤΟ, ξέροντας οτι αυτοί που θα πληρώσουν αυτόν τον πόλεμο θα είναι οι εργάτες και όχι τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους. Οι εργάτες τον πληρώνουν με το αίμα τους στα πεδία των μάχων, αλλά και με τη φτώχεια, εξαιτίας των κυρώσεων και του οικονομικού πολέμου που τάχα ειναι «ειρηνικό μέσο πίεσης». Την Πρωτομαγιά θα διαδηλώσουμε για να σταματήσουμε τον παραλογισμό να ξοδεύονται δις ευρώ σε ραφάλ, φρεγάτες και εξοπλισμούς, και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι να ζούνε τις οικογένειές τους με ψίχουλα.

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 6 του Απρίλη μπλόκαρε την αντιδραστική εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και έμεινε στα χαρτιά. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να τον εφαρμόσει για να αποτρέψει την απεργία σε μια σειρά απο κλάδους (πχ μεταφορές, λιμάνια κλπ). Η επιτυχία της απεργίας και των μεγάλων συλλαλητηρίων πανελλαδικά, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι, όχι απλά είναι οργισμένοι με την ακρίβεια και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά βγαίνουν στους δρόμους απεργούν και διαδηλώνουν, προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα για προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια, και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στείλαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι η δύναμη που με μαζικούς όρους μπορεί να αντρέψει τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Είναι η δύναμη που κλιμακώνοντάς την μπορεί να ανατρέψει αυτήν την κυβέρνηση του πολέμου, της φτωχειας και του θανάτου.

Την Πρωτομαγιά θα διαδηλώσουμε ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, από την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει αφήσει πίσω της πάνω από 28.000 νεκρούς, με τα νοσοκομεία περισσότερο διαλυμμένα απο ποτέ, με λιγότερο προσωπικό από όταν άρχισε η πανδημία και με τον κίνδυνο να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε αυτοί που ειναι σε αναστολή, είτε συμβασιούχοι.

Ξέρουμε ότι ο Μητσοτάκης φοβάται περισσότερο από ποτέ τη δύναμη των εργατών, γιατί ειναι μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση που κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή. Μια κυβέρνηση αποτυχημένη σε όλα τα μέτωπα, που το «επιτελικό» της κράτος γίνεται σμπαράλια με την πρώτη κακοκαιρία.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της ίδιας της Κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 
Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.