Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε σπηλιές – «Είναι σαν να ζεις σε μια βίλα»



Η Κίνα είναι μια τεράστια και συναρπαστική χώρα. Είναι ένα περίεργο μείγμα παλιών συνηθειών και εκπληκτικών τεχνικών επιδόσεων. Ένα απίστευτο βασίλειο, όπου η ζωή, ο θάνατος, ακόμη και η μετενσάρκωση είναι συνυφασμένα με την κρατική πολιτική.

Γιατί οι περισσότεροι Κινέζοι ζουν σε σπηλιές
Περισσότεροι από τριάντα εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε σπηλιές. Οι Κινέζοι καταφεύγουν σε αυτό το είδος κατοικίας μέχρι να βρουν μια σταθερή κατοικία, σε μια πολυκατοικία, αλλά κάποιοι από αυτούς προτιμούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα καταλύματα για όλη τους τη ζωή, γράφει η LA Times.

«Είναι σαν να ζεις σε μια βίλα» 
Αν και με την πρώτη ματιά οι σπηλιές φαίνονται σαν μια «πρωτόγονη» λύση, ωστόσο πολλές από αυτές τις σπηλιές είναι αρκετά καλές και άνετες.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα αν επιλέξετε να ζήσετε σε μια λιτή σπηλιά: ο χειμώνας είναι ζεστός, το καλοκαίρι δροσερό και οι εγκαταστάσεις δεν λείπουν, μερικές από αυτές μάλιστα είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρισμό.
«Είναι σαν να ζεις σε μια βίλα. Οι σπηλιές στην περιοχή μας είναι τόσο άνετες όσο και τα διαμερίσματα στην πόλη», δήλωσε ο Cheng Wei, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος που ζει σε μια σπηλιά στο Zaoyuan.

Πώληση – Ενοικίαση σπηλιών 
Μια σπηλιά τριών δωματίων και ένα μπάνιο (περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα) πωλούνται προς 46.000 δολάρια και ένα «στούντιο» στη σπηλιά νοικιάζεται για 30 δολάρια το μήνα σύμφωνα με εφημερίδα LA Times.
Πηγή: LA Times

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.