Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος επιτηδεύματος: Παρατείνεται η απαλλαγή αγροτών και αλιέων – Ποιους αφορά



Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την παράταση απαλλαγής  από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα ώστε να παραταθεί και για το φορολογικό έτος 2021, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο
προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ποιους αφορά το μέτρο
Τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ
Τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι 12)μέτρα, μεταξύ καθέτων.
Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ευχαριστούμε την καλή μας την κυβέρνηση που μας απαλλάσσει από το χαράτσι που μας έχουν βάλει όλοι όσοι μας πίνουν το αίμα έξυπνο πάντως βάζεις χαράτσι και μετά απαλλάσσεις τον αγανακτησμενο αγρότη για να φανείς καλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟI BOYΛEYTEΣ THΣ N,Δ EΠIAΣAN ΔOYΛEIA .ΠOYΛANE ΣANO ΣTOYΣ ΣANOΦAΓOYΣ TOYΣ.ME ΠPΩTO KAI KAΛYTEPO TON ΛAKH ,ΠHPE THN ANAKOINΩΣH TOY YΠOYPΓEIOY KAI THN ΛANΣAPEI ΓIA NA TON EΠIBPABEYOYN. ΔEN ΞEΠΛENETAI OMΩΣ ME TIΣ ANAPTHΣEIΣ -ANTIΓPAΦEΣ.ΛIΓO EIΛIKPINEIA KANEI KAΛO. XAXAXA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.