Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθελοντική αιμοδοσία στην Πέλλα την Κυριακή - ''Κράτα μου το χέρι''



Με κεντρικό σύνθημα "Κράτα μου το χέρι", ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πέλλας, συνδιοργανώνει μαζί με όλους τους συλλόγους της Κοινότητας Πέλλας, την 15η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Πέλλας, με την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας και του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Κάθε μέρα συμπολίτες μας, μικρά παιδιά με καρκίνο, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες, συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν την πιο ασφαλή κατηγορία αιμοδοτών, έναντι των δοτών αντικατάστασης ή δοτών επί πληρωμή, μειώνοντας τη πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών μέσω του αίματος από 7.5% σε 0.001%. 

Ακόμα, η δημιουργία ενός συστήματος αιμοδοσίας που βασίζεται σε εθελοντές αιμοδότες συμβάλλει στην επίτευξη του χρονοπρογραμματισμού των εγχειρήσεων και θεραπειών στα νοσοκομεία, με όφελος την εξοικονόμηση πόρων και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και την αποτελεσματική ίαση των ασθενών.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.