Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας- Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου (βίντεο)



Απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά του κύματος ακρίβειας που πλήττει τους πολίτες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Γιαννιτσά και Έδεσσα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. 
Στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία του Δημαρχείου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας, με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει». 
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι -μέλη συνδικαλιστικών φορέων και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Πέλλας, όπου συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους. 

"Αξιοπρεπή διαβίωση για όλους"
Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας, Θεανώ Ζουρνατζίδου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
«Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της  θέρμανσης να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
«Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ». 
Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.
Η Κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Κι όλα αυτά, ενώ 12 χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης
Η απεργία  αυτή έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. 
Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Η δύναμή μας βρίσκεται στον συλλογικό μας αγώνα, στον κοινό βηματισμό με όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και  καθημερινά την  οδηγούν στη φτώχεια.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία,  ενός πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος  και  να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χωράς μας σε αυτόν με ανθρώπινο δυναμικό ή πολεμικό εξοπλισμό. Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της, χωρίς να παραβλέπουμε τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον παγκόσμιο επεκτατισμό τους για την πορεία προς τη σημερινή κρίση και τις δικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλα μέρη της γης. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ . 
ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΣΣΕ
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΚ.
• ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
• ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,  ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ 40ΩΡΟΥ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΞΙΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 
• ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
• ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ (ΥΠ)ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.
• ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΑΧ ΚΑΙ ΙΔΟΧ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.
• ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ."

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν, εκ μέρους του Ν.Τ. τη ΑΔΕΔΥ Πέλλας, ο Μάκης Γεροντίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. 20 άτομα μαζί με τους ομιλητές δεν είναι και άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βέβαια στην διαδήλωση κατά της ακρίβειας ήταν οι τρεις κι ο κούκος ,διότι ο μέσος ¨Έλληνας ενδιαφέρεται με τα πηδ@ματα του Λιγνάδη, την ψυχοπάθεια της Πισπιρίγκου, με τον ΠΑΟΚ και άλλα σοβαρά θέματα!Για την ακρίβεια θα φροντίσουν ο ¨Αδωνις ,ο Κούλης ,ο Λάτσης,ο Μυτιλιναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω ρε σύντροφε.
      Όταν έρχεται η 17 Ν που κάνετε πορείες?
      Στην αμερικανική πρεσβεία.
      Αφού θέλετε να σταματήσει ο πόλεμος κι η ακρίβεια,να πάτε στην πρεσβεία της μαμάς Ρωσίας να τα πείτε

      Διαγραφή
    2. Πόσο μπούφος μπορεί να είσαι 2:36.Ποσο μπούφος και δεξιός.Δωσε κι'αλλο πόνο Μητσοτάκη και τα θέλει ο κ@@@ς και το αντέχει.Τι λαός είμαστε ρε!!!.

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο πανηλιθιος δεξιός 2:46 τη βρίσκει με το αγγούρι που του χώνουν, της ΔΕΗ, των καυσίμων, των τροφίμων,την ισοπέδωση του ΕΣΥ, του εργασιακού μεσαίωνα κ.λ.π
      Είναι ούφο ζε σε άλλο σύμπαν.

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν νεκροί από την πανδημία, η Ελλάδα δε συμμετέχει στον πόλεμο, ο κατώτατος μισθός είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, οι Έλληνες είναι ο ευτυχέστερος λαός του κόσμου, ο Μητσοτάκης είναι τιτανοτεραστιος πολιτικός! Μην απεργει κανεις γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος..χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:46 σου αξίζει να μείνεις άνεργος και νηστικός,αλλά αφού έχεις καφέ να πίνεις όλα τα άλλα δεν σε νοιαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρατήσουμε τις δουλειές μας και θα πάμε στην πορεία και από αύριο μόνο πορείες χωρίς δουλειές.
    Ο νοών νοήτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6:54 χθες απεργουσαν όλοι εκτός τους ηλιθιους τους σκλάβους και τους φραγκατους, αν και δε σε κόβω για φραγκατο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.