Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θρίαμβος Μακρόν: Δεύτερη συνεχόμενη θητεία για τον Γάλλο Πρόεδρο



Με μια εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή προς τον πύργο του Άιφελ ο Εμανουέλ Μακρόν πανηγύρισε την επανεκλογή του στην προεδρία κάτι που είχε να συμβεί από το 2002 με τον Ζακ Σιράκ.  

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε το 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

O Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε ενωτικός στις πρώτες δηλώσεις του μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του.

«Μετά από πέντε χρόνια αλλαγών, σήμερα η πλειοψηφία επέλεξε να εμπιστευτεί τη Δημοκρατία μας, σήμερα δεν είμαι ο υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά ο πρόεδρος όλων των Γάλλων», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια ισχυρή, ανεξάρτητη και οικολογική Γαλλία.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει επίγνωση, ότι πολλοί τον ψήφισαν, όχι γιατί συμφωνούν με την πολιτική του, αλλά για να μπει φραγμός στην ακροδεξιά, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι πρέπει να ακούσει και αυτούς που επέλεξαν την άρνηση επιλογής, κάνοντας αποχή.

Η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ωστόσο το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που έλαβε.



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Πανηγύριζε περίεργε τύπε. Όπως και η Ευρώπη. Αλλά να ξερουν όλοι ότι δεν είναι τυχαίο για την Λεπέν. Ο κόσμος βαρέθηκε τους δήθεν δημοκρατικούς και συγχρόνως τους σπείροντες φόβο και τρόμο για ιούς, πολέμους, επιβολή προστίμων και τέτοια που μόνο δημοκρατία δε θυμίζουν. Αισχροί αυτοί οι δημοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είδαμε και τους πουτιν-ζελενσκι τους φασίστες

      Διαγραφή
    2. 3:17 μ.μ. Όταν θα βγουν οι δικοί σου της χ.α από την φυλακή θα πάρετε την αγία σοφια! και θα πατσίσετε γιατι οι προηγούμενοι χουντικοί σου έχασαν την μίση Κύπρο.

      Διαγραφή
    3. ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΠΕΝ ΝΑΖΙ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.