Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα μέτρα που θα ενισχύσουν τους αγρότες ζήτησε στο Συμβούλιο υπ. Γεωργίας της Ε.Ε. ο Γ. Γεωργαντάς



Τη λήψη νέων μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο κ. Γεωργαντάς «κάλεσε την Επιτροπή να υιοθετήσει το κοινό έγγραφο 13 κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, και να συμπεριλάβει ένα πρόσθετο έκτακτο μέτρο με τη χρήση ενός ποσοστού των ευρωπαϊκών πόρων του ΠΑΑ 2021-2022, όπως είχε χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα κατά την πανδημία Covid».

«Αυτό το μέτρο μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό εργαλείο στις κρατικές ενισχύσεις, οι δυνατότητες των οποίων είναι περιορισμένες σε πολλά κράτη μέλη μετά από διετή εθνική στήριξη της οικονομίας μας λόγω πανδημίας» είπε σχετικά και πρόσθεσε πως «η ενωσιακή συνεισφορά μέσω των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι καθοριστικής σημασίας για τη στήριξη των γεωργών στα κράτη μέλη».

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι πρέπει να επανεξετασθεί η επέκταση των εξαιρέσεων του πρασινίσματος και για το 2023, υπέρ του στόχου της αύξησης της παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ανισότητες μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε. εξαιτίας της δυνατότητας που δίνεται από την Επιτροπή για αυξημένη εθνική συμμετοχή σε μέτρα στήριξης για μετριασμό της κρίσης, λόγω των διαφορετικών οικονομικών δυνατοτήτων που έχει η κάθε χώρα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. αφήστε κατά μέρος της εξυπνάδες ,ρίχνοντας το μπαλάκι στην Ε.Ε! κατεβάστε το ΦΠΑ, μείωστε την ληστρική φορολογία στα καύσιμα που εξυπηρετούν το καρτέλ της ενέργειας!Δώστε κίνητρα να καλλιεργηθούν σιτηρά ,μιάς και θα μας κοστίσει ο πόλεμος! Και οι κτηνοτρόφοι ενημερώνονται από το Διαδίκτυο,δεν τρώνε κουτόχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες...να δοθούν περισσότερες ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγους και να εξερεθουν από τις επιστροφές των πακέτων Χατζηδάκη... ξέρεις αυτές που έδινε προεκλογικά για τα ψηφαλακια.
      Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου,αν δεν τους πάρουμε με τις ... πέτρες αυτοί δεν θα εγκαταλείψουν την ην κουτάλα.

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην αφήσουν την κουτάλα τα βαμπίρ, αν δεν ισοπεδωσουν τα πάντα ξεχάστε το.
      Τωρα που πήραν και το ταμείο ανάκαμψης πρώτα θα τα φάνε, αν δεν τα έφαγαν και βλέπουμε.
      Ακόμη ο ελληνας ψηφοφόρος μυαλό δεν.

      Διαγραφή
  2. Όταν λέει νέα μέτρα για τους αγρότες εγώ νομίζω για να παρθούν νέα μέτρα πρέπει πρώτα να έχουν παρθεί παλιά μέτρα αυτός δεν έχει κάνει απολυτός τίποτα απλά βγάζει διάφορες ανακοινώσεις ότι ταχα δίνει στους αγροτοκτηνοτροφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.