Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε η 104η επέτειος της Μάχης του Σκρα από το Δήμο Παιονίας (φωτο)



Το Σάββατο 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργανώθηκε από το δήμο με θέμα "Η σπουδαιότητα της Μάχης του Σκρα τον Μάιο του 1918", στην Αξιούπολη.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Μ. Μπόγρης, υποψ. Διδάκτωρ της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην νίκη του Στρατού στο Σκρα Ντι Λεγκεν, στην προπαρασκευή, στις επιχειρήσεις και στη συμβολή της νίκης στη συνέχιση του συμμαχικού αγώνα στο Μακεδονικό Μέτωπο και ο Χρήστος Ίντος, συντ. δάσκαλος, τ. Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ  ο οποίος αναφέρθηκε στον απόηχο νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Σκρα.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνιδης και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος  και πρ. Δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου. 
Την Κυριακή 15 Μαϊου με τη δέουσα λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη τιμήθηκε η επέτειος στο ηρώο των πεσόντων στο Σκρα.
Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονος.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Κωνσταντίνος Νικολάκαρος.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου κ. Ανδρέα Γκαντίδη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.
Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α , ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, ο διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας, ο πρόεδρος Κοινότητας Σκρα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, δημότες και επισκέπτες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα και από τον Σύλλογο Φοιτητών Κρητών Θεσσαλονίκης.












 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.