Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον 22ο γύρο Ελλάδας ο 75χρονος ποδηλάτης από την Κρ. Βρύση - Μαζί του για ντοκιμαντέρ ο Νίκος Ασλανίδης (φωτο)



Ξεκίνησε χθες Πέμπτη 26 Μαϊου για τον 22ο προσωπικό του ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας, ο -75χρονος πλέον- ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση, Γιάννης Ουζουνίδης. Αυτή τη φορά όμως, το τολμηρό, πλην όμως συναρπαστικό, εγχείρημά του, καταγράφεται με κάμερα από τον δημοσιογράφο- ερευνητή Νίκο Ασλανίδη, ο οποίος τον ακολουθεί σε ολόκληρη την διαδρομή του για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης, ο οποίος πρόκειται να διανύσει συνολικά 3.300 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, ξεκίνησε την Πέμπτη από την γενέτειρά του Κρύα Βρύση του δήμου Πέλλας και αναμένεται να τερματίσει στο ίδιο σημείο μετά από 15 με 16 ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Από την Τετάρτη το βράδυ όμως ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ από το Νίκο Ασλανίδη που με το συνεργείο του ακολουθεί τον 75χρονο ακούραστο συντοπίτη μας.
"Θεωρώ ότι το τολμηρό και αξιοθαύμαστο εγχείρημα του κ. Γιάννη αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και προβολής και για αυτό το λόγο πήρα την απόφαση να τον ακολουθήσω και να καταγράψω την διαδρομή που κάνει με το ποδήλατό του", επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος- ερευνητής, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι κακώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οικονομική βοήθεια ή κάποια χορηγία για τα έξοδα του κ. Ουζουνίδη στη διάρκεια του ταξιδιού του, τα οποία επιβαρύνεται όλα ο ίδιος προσωπικά. 
Να σημειωθεί ότι ο ακούραστος 75χρονος ποδηλάτης πραγματοποιεί μια διαδρομή με αρκετές δυσκολίες, αλλά με πλούσια φυσική ομορφιά και τοπία. Μέχρι σήμερα, όπως μας λέει έχει πραγματοποιήσει συνολικά 42 ταξίδια με το ποδήλατό του, τα 22 από τα οποία αφορούν στον ηπειρωτικό γύρο της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό του ταξίδι ο κ. Ουζουνίδης το κάνει με τραύμα (κάταγμα) στον αγκώνα και στο πέλμα που προκλήθηκε από πτώση του σε φαράγγι πριν από τρεις μήνες περίπου.
Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!
Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες: το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. 
Εκτός από το ποδήλατο, ο Γιάννης Ουζουνίδης είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.