Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον «πάγο» ο ανασχηματισμός, «ζεσταίνονται» οι πρόωρες εκλογές - Οι 3+1 προϋποθέσεις



Πρόωρες εκλογές: Μια τηλεοπτική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη Πέμπτη («αυτή τη στιγμή δεν ξέρει κανείς πότε θα στηθούν κάλπες, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός») αναζωπύρωσε τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Είχαν προηγηθεί διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έδιναν και ημερομηνίες (25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου), σε συνδυασμό με άλλες, προερχόμενες επίσης από το Μαξίμου, πληροφορίες ότι «παγώνει» ο ανασχηματισμός και ότι οι (μυστικές) κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι η ΝΔ έχει «μπετονάρει» το 35% και οδεύει προς την αυτοδυναμία του 37 -38% στις δεύτερες, βεβαίως, εκλογές. Την ίδια ώρα και η ομοβροντία των φανερών δημοσκοπήσεων καταδείκνυε ότι κυβέρνηση και Κυρ. Μητσοτάκης κερδίζουν, κεφαλαιοποιώντας την πρωθυπουργική επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ότι αν και, όπως είπε και η Ντ. Μπακογιάννη, ούτε ο Μητσοτάκης ξέρει πότε, οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται περισσότερο κοντά από ποτέ.

Οι 3+1 προϋποθέσεις
Υπάρχουν, όμως, 3+1 προϋποθέσεις. Τρεις που αφορούν την αποτροπή αρνητικών εξελίξεων και μία που σχετίζεται με μία, αναμενόμενη, θετική.
Τι, λοιπόν, ΔΕΝ πρέπει να γίνει το καλοκαίρι για να «κλειδώσουν» οι εκλογές το φθινόπωρο:
Πρώτον, να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο των καταστροφικών πυρκαγιών.
Δεύτερον, τα ανασχεθεί μέσω των μέτρων της κυβέρνησης και των διεθνών εξελίξεων, το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά και
Τρίτον, να μην έχουμε «θερμό» καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά.

Αναφορικά με την θετική εξέλιξη που φαίνεται ότι είναι προεξοφλημένη, έχει να κάνει με την επιστροφή μετά από μία τριετία, μιας «κανονικής» τουριστικής περιόδου, που θα φέρει χρήματα και ευφορία σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες.
Αν αυτές οι προϋποθέσεις ισχύσουν, τότε οι εκλογές του φθινοπώρου, θεωρούνται κάτι περισσότερο από βέβαιες. Γι’ αυτό, άλλωστε, «πάγωσε» ο ανασχηματισμός. Γιατί ανασχηματισμός τρεις μήνες πριν τις εκλογές, είναι ως μη γενόμενος.
Εξάλλου, αν δεν ισχύσουν, πάμε αναγκαστικά για το τέλος της τετραετίας (άνοιξη του 2023), και ο ανασχηματισμός που «πάγωσε» για το φθινόπωρο.
aftodioikisi.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Κάποτε έγινε δημοψήφισμα για να διώξουμε τους βασιλιάδες και με δημοκρατικό τρόπο καθησε η οικογένεια Μητσοτάκη στο σβέρκο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε να τους στείλουμε στο διάολο να τελειώνουμε με τα αρπακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟ ΚΡΕΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ο έξυπνος ελληναρας πατριώτης έφερε την ΝΔ
      το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα και χρωστάει 343 εκατομμύρια να μας σώσει.
      Χάχα χάχα χάχα χάχα
      πιο ηλιθιος λαός δεν εχρι ξαναυπάρξει.

      Διαγραφή
  4. OΠOTE KAI NA ΓINOYN O KYPIAKOΣ TO 38% TO EXEI ΣTO TΣEΠAKI TOY. ANTE ΣTO 3% , EKEI ΣAΣ BΛEΠΩ ΓIAΛATZI APIΣTEPOI THΣ ΔEKAPAΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παμε γερα για νέα δημοκρατία , μονο επι χούντας ειχε απαγορεύθη η κυκλοφορία τωρα και με Ν,Δ τη αλλο θελεται τοσο μαζοχισμός καλα να πάθετε καντε και 8 εμβολια για να σωθείτε κατευθείαν στον άγιο πετρο , αντε ελληναραδες με μυαλό κουνουπιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Κυριάκος παίζει μόνος, δεν γίνεται να χάσει. Άλλα 10 χρόνια πρωθυπουργός και βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο αγαπώ τους δεξιούς που παίρνουν 800€ μισθό και πρέπει να υποστηρίζουν ο,τι μαλακια λένε οι ΝΔκρατες
      και δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ να φουλάρουν βενζίνη και να γεμίσουν το καλάθι του super market.
      I love you.

      Διαγραφή
  7. Να τον χαιρεστε οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο εργάτης ψηφίζει ότι και ο εργοδότης του
      μάντεψε ποιος είναι ο ηλιθιος.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.