Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χρηματοδότηση για έργα ύψους 482.379,24 διεκδίκησε και έλαβε ο δήμος Παιονίας από το ταμείο ΑλληλεγγύηςΗ εν λόγω χρηματοδότηση αφορά τα έργα Α) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» ύψους 400.000,00 , Β)  «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» ύψους 53.660,84 και  Γ)  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ» ύψους 28.718,40. 
Το αίτημα υπεβλήθη από τον δήμο Παιονίας στις 30 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος γ’ κύκλου του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων δήμων για την χρηματοδότησή τους από το «Ταμείο Αλληλεγγύης».
Η χρηματοδότηση αυτή είναι η τέταρτη που διεκδικεί και λαμβάνει ο δήμος Παιονίας για την αποκατάσταση φθορών που έχουν υποστεί οι υποδομές του ως συνέπεια της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης.
Προηγήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις :
1. 160.000,00 για την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου.
2. 160.000,00 για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός δρόμου Πολυκάστρου – Γέφυρας Αξιού και κατασκευή πεζοδρομίου Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας»
3. 360.000,00 για το έργο «Υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης – Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας». 
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε:
«Με την τελευταία χρηματοδότηση που μας ενέκρινε το Υπουργείο ο δήμος μας  διεκδίκησε και έλαβε, έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 1.162.379,24 για αποκατάσταση φθορών στις υποδομές του. 
Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που  μας αναλογούσαν  από  τις συνέπειες της  προσφυγικής κρίσης και το κάναμε πράξη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε όσες ενέργειες μας επέτρεψε το νομοθετικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των φθορών που υπέστησαν ιδιώτες, επαγγελματίες και κάτοικοι.
Το «προσφυγικό ζήτημα» δεν έχει τελειώσει ακόμη και η διοίκηση του δήμου εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει με  αίσθημα ευθύνης  ως Εθνική Υπόθεση, αλλά και με διεκδικητικό πνεύμα απέναντι στην κεντρική εξουσία».  

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.