Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αίτημα του Δήμου Παιονίας για την χρηματοδότηση της λιμνοδεξαμενής Λιβαδίων



Ο δήμος Παιονίας  κατέθεσε  αίτημα χρηματοδότησης στην « 1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.3.1 ΤΗΣ Ε.Υ.Ε. Π.Α.Α._ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ», Αρ.  Πρωτ.  522001, 27/05/2022 για έργο υποδομής του πρωτογενούς τομέα στα Λιβάδια με τίτλο: «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής εξισορρόπησης/αποθήκευσης στην Τ.Κ. Λιβαδίων Δήμου Παιονίας».                               
Ο προϋπολογισμός του  έργου  είναι 410.000,00 με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 410.000,00,  και ιδιωτική συμμετοχή 0,00.   
Η πρόσκληση είναι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αφορά έργα στήριξης για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας .                                                                                                     
Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η κατασκευή μιας στεγανοποιημένης δεξαμενής αποθήκευσης νερού, όγκου 17.000 m3, στη δημοτική ενότητα Λιβαδιών του δήμου Παιονίας. Η νέα λιμνοδεξαμενή θα συγκοινωνεί με την υφιστάμενη μικρή λιμνοδεξαμενή και με το υφιστάμενο αρδευτικό κανάλι.
 Η σύνδεση της δεξαμενής θα γίνει με τον αγωγό που χρησιμεύει για την εκκένωση της υφιστάμενης λιμνοδεξαμενής καθώς η νέα λιμνοδεξαμενή εφάπτεται στην παλιά. Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσουν ενιαία και οι δύο με κοινή στάθμη και θα τροφοδοτήσουν το αρδευτικό δίκτυο.  
Η αρχική μελέτη του έργου έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2014 με την  λήψη της άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η μελέτη επικαιροποιήθηκε   το 2022 από την τεχνική υπηρεσία  και υπεβλήθη για χρηματοδότηση στην πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.