Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στα εδάφη μας»



Με μια σύντομη ομιλία πριν την έναρξη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απηύθυνε μηνύματα εντός κι εκτός συνόρων, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στην 75η μέρα του, χωρίς να ωστόσο να προχωρά σε κάποια αξιολόγηση για την πρόοδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων ούτε καν να αναφέρει ονομαστικά την Ουκρανία ή να δίνει κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

«Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της»

Ο Ρώσος πρόεδρος στην 11λεπτη ομιλία του επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να εμψυχώσει τον στρατό.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε τα ήδη γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.
Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί “η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου”.

“Η υπεράσπιση της πατρίδας μας όποτε κρινόταν η τύχη της, ήταν πάντα ιερή. Με τέτοια αισθήματα πατριωτισμού οι άνθρωποι μας μάχονταν κατά του εχθρού κοντά στο Λένινγκραντ και στη Μόσχα, έτσι και σήμερα μάχεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντόνμπας. Για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η ημέρα της νίκης είναι κοντά. Δεν υπάρχει οικογένεια στη Ρωσία που να μην κάηκε από τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών” είπε και πρόσθεσε πως “η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας”.

“Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να το “απελευθερώσει” από το Κίεβο.

Οι εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν για την πατρίδα τους, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της», δήλωσε και συμπλήρωσε «ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς», δήλωσε. «Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες».

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας στους συγκεντρωμένους στρατιώτες: «Για τη Ρωσία, Για τη Νίκη, Ζήτω!». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.