Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρώτο ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα



Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βρετανό τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, που είναι ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν» προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν» Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει να εξετάσει το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νόσου, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων,  Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στην 4η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, ωστόσο βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών μολύνσεων.

Με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτο-περιοριζόμενη, με μικρή μεταδοτικότητα. Βασικό μέτρο προφύλαξης είναι η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν δερματικές βλάβες.

Σε εγρήγορση για έγκαιρο εντοπισμό των συμπτωμάτων πρέπει να είναι ιδιαιτέρως όσοι έχουν ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής ή Δυτικής Αφρικής τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.