Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Συμμετοχή στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρωνΗ προώθηση του ρεύματος της ανακύκλωσης στα αποτσίγαρα αποτελεί προτεραιότητα και για τον Δήμο Πέλλας. Τριάντα τρεις (33) ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα απορρίμματα από τα τσιγάρα που καταλήγουν, με επιβλαβείς συνέπειες, στο περιβάλλον. 
 Η σημαντική πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, που έχει ως στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη συνεχίζεται, με την ένταξη του Δήμου Πέλλας στο δίκτυο του προγράμματος #gopafree. 

Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτούς και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν (βιομηχανικό πλαστικό), από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό. 
Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 7 Μαϊου από τις 11:00 στο χώρο της 12ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, καθώς φέτος λαμβάνει και έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, αφού από την ανακύκλωση των αποτσίγαρων στο πρώτο της στάδιο (διαχωρισμός καπνού και χαρτιού), προκύπτει ωφέλιμο προϊόν για τον συγκεκριμένο κλάδο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών με την διανομή ενημερωτικού υλικού αλλά και ατομικών τσιγαροδοχείων για την συλλογή αποτσίγαρων με το σύνθημα «Το αποτσίγαρο δεν είναι σκουπίδι, είναι ανακυκλώσιμο υλικό». 
Ο Δήμαρχος Πέλλας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στο θετικό πρόσημο που θα έχει για την περιοχή και το περιβάλλον. «Η απόρριψη αποτσίγαρων στο περιβάλλον έχει καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο. Είναι υποχρέωση μας να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση περιορισμού της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης των απορριμμάτων από τα τσιγάρα. Η ανακύκλωση τους είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους μας και μια ακόμη προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί». 
«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που επικοινωνούμε την έναρξη του προγράμματος στον δήμο Πέλλας σε μια μεγάλη γιορτή για την φύση στην περιοχή. Εντάσσουμε στο πρόγραμμα μας έναν ακόμη δήμο με ενεργή συμμετοχή κοινωνικά και περιβαλλοντικά, όπως ο Δήμος Πέλλας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα αποτσίγαρα. Όλοι μαζί θα μειώσουμε τις βλαβερές συνέπειες που έχει η αλόγιστη απόρριψη τους στο Περιβάλλον», αναφέρει από την πλευρά του ο συνιδρυτής της Cigaret Cycle και εμπνευστής της προσπάθειας Γιώργος Σακελλαρίου.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Πέλλας

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 comments:

 1. Τα μισά να τα βάλετε μπροστά στο Δημαρχείο γιατί θα γεμίζουν σίγουρα. Το κακό δεν είναι ότι καπνίζουν αλλά ότι το κάνουν εντός του μεγάρου. Τα γραφεία δύο τουλάχιστον αντιδημάρχων είναι "μπάφες" και πολλοί υπάλληλοι ξεχνούν ότι το κάπνισμα βλάπτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά τους συναδέλφους τους και τους πολίτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ κάδους ανακύκλωσης χαρτιού δεν έχουμε σε κάθε γειτονιά αυτό μας μάρανε ..
   Μακάρι τι να πω..

   Διαγραφή
  2. Γιατί έχεις κάδους συλλογής απορριμμάτων; Από τους σε μικρό αριθμό στην επικράτεια του Δήμου Πέλλας οι μισοί είναι χαλασμένοι, δίχως καπάκια, ρόδες και στο σύνολό τους βρωμάνε από 300 μέτρα. Έτσι είναι φίλε μου 7:55 οι σύγχρονοι Δημοι κατά τον Στάμκο. Για ποια ανακύκλωση ψάχνεις όταν αντιδήμαρχοι πετούν τα σκουπιδια τους σε παράδρομους και τις μάσκες τους στο κέντρο της πόλης. Δεν ξέρω το κριτήριο επιλογής του καθένα, αλλά στον δικό μας Δήμο το επίπεδο προφανώς και είναι παρόμοιο της Αγκόλα, του Πακιστάν και της Ζιμπάμπουε...

   Διαγραφή
  3. Που να δείτε και στα χωριά τι γίνεται.
   Χωρίς καπάκια οι κάδοι πετας τα σκουπίδια και πετάγονται πάνω σου δέκα γάτες.

   Διαγραφή
 2. ΤAKH....TAKH
  ΓIATI ΔEN ΛEΣ THN AΛHΘEIA; O ΔHMAPXOΣ ΔEN KAΠNIZEI, ENΩ TO MAΘHTOYΔI ΣOY ΦOYΓAPO... MΠPABO ΣTON ΔHMAPXO ΓIA TO ΠPOΓPAMMA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ γράφω πάντα την αλήθεια όπως ξέρεις φιλαράκι και δεν τρώω κουτοχορτο σαν εσένα. Έγραψα κάπου στο σχόλιο μου ότι ο Δήμαρχος καπνίζει; Κριτική ασκώ για όσα συμβαίνουν κάτω από την μύτη του και μπροστά στα μάτια του. Ζήτησε μου να σου ονοματισω σε ποιους αναφέρομαι και θα το κάνω ευχαρίστως. Όσο για το "μαθητουδι μου" δεν σε καταλαβαίνω γιατί αν δεν το ξέρεις σου κάνω γνωστό ότι δεν είμαι εκπαιδευτικός. Τα μπράβο σου στον Σταμκο πάντως αξίζουν (χα..χα..) γιατί 12 χρόνια έργο μηδέν, ανάπτυξη στο υπερπέραν, ασχολείται με τις γοπες. Είναι ειδικός στις "στάχτες και θρυψαλα" γι' αυτό καλό ύπνο μικρούλη...

   Διαγραφή
 3. TAKH....TAKH, MANATZAPEIΣ TO MAΘHTOYΔI ΣOY ΓIATI AYTO EINAI ANIKANO ΣTHN ΓPAΦH KAI ΣTO ΛOΓO. AΣYNAΓΩNIΣTO ΣTHN ΠONHPIA KAI ΣTHN ΔOΛOΠΛOKIA. O ΣTAMKOΣ AYΘENTIKOΣ, EIΛIKPINHΣ ENTIMOΣ KAI AΠOTEΛEΣMATIKOΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέρεις ότι δεν ανταλλάσσω απόψεις με χαζούς. Με σένα όμως θα κάνω εξαίρεση γιατί είσαι συμπαθητικά καθυστερημένος και αυτό φαίνεται από τους χαρακτηρισμούς που προσδίδεις στον Σταμκο. Είναι γνωστό τελικά σε όλους γιατί επιβίωσε τρεις φορές ο δήμαρχος σου. Έχει οπαδούς της νόησης, της σπιρτάδας και του επιπέδου του δικού σου. Κοινώς έχει μια έφεση σε αγράμματους, σε εθνικο-παραφρονες Μακεδοναμαχους, σε ακροδεξιά δίποδα και τετράποδα που αισθάνονται εθνικά υπερηφανοι. Καταφερατε να εκλέξετε έναν ανύπαρκτο κρατικοδιαιτο τρις στο τιμόνι του Δήμου Πελλας για να σβήσει η μέρα από την περιοχή και να ζούμε διαρκώς στο σκοτάδι. Κατάλαβες αυθεντικέ, ειλικρινή, έντιμε και αποτελεσματικέ; Γελάνε όλοι μαζί σας αλλά συγχρόνως σας λυπούνται που θα μείνετε στον άσσο μπαστούνι...

   Διαγραφή
 4. ΓIA THN TAMΠAKIEPA TIΠOTA. ΓIA TO MAΘHTOYΔI ΣOY ΠOY ΔIAKPINETAI ΣTHN ΠONHPIA KAI THN ΔOΛOΠΛOKIA TΣIMOYΔIA. ΠPOΦANΩΣ TO KPATAΣ ΓIA AΣΣO ΣTO MANIKI. KAI AYTON ΘA TON ΓANΩΣEI,ΓIATI EINAI TENEKEΣ ΞEΓANΩTOΣ. ΠOY TON KΛΩTΣAΣ KAI KANEI ΘOPYBO. ΣTAMKOΣ KAΘAPOΣ OYPANOΣ AΣTPAΠEΣ ΔEN ΦOBATAI. EXEI ΔEKAΔEΣ XIΛIAΔEΣ NOIKOKYPAIOYΣ ΨHΦOΦOPOYΣ ME MYAΛO KAI KPIΣH. KAI ΩΣ ANOHTOΣ ΘA MEINEIΣ ME TON MOYTZOYPH ΣTO XEPI KAI ΘA ΠAPHΓOPEIΣ TO MAΘHTOYΔI ΣOY ME NEEΣ ΠPOΣΔOKIEΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάνε σε κάποιο ψυχίατρο ρε... γιατί η κατάσταση σου είναι κρίσιμη. Έχεις χάσει την αίσθηση του χρόνου, οι εμμονές σου βρίσκονται στο κόκκινο και από πολιτική είσαι ένα πτώμα όμοιο με τον ανίκανο δήμαρχο που ατυχώς προσπαθείς να τον σηκώσεις από τον πάτο του πηγαδιού...

   Διαγραφή
 5. TAKH....TAKH
  TO MIΣOΣ KAI O ΦOBOΣ EINAI ΨYXIKEΣ AΣΘENEIEΣ.AΠO AYTO ΠAΣXEIΣ.... ΓIA THN TAMΠAKIEPA ,ΓIA TON MAΘHTOYΔI ΣOY ΓΛΩΣΣOΔETHΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.