Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Power Pass: Πότε θα πάνε στο ταμείο οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος



Για δύο εβδομάδες θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης επανέλαβε χθες ότι οι αιτήσεις για το Power Pass θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου, ενώ ανακοίνωσε πως η επιστροφή του έως και 60% των φουσκωμένων λογαριασμών θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ, άνοιξε χθες η «βεντάλια» των δικαιούχων του επιδόματος ρεύματος, που θα λάβουν αναδρομικά την επιστροφή για τους «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς της περιόδου 1 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαϊου 2022.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ - σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά - για τον καθορισμών των δικαιούχων, λαμβάνεται υπόψη πλέον το καθαρό εισόδημα, καθώς όπως εξήγησε «υπήρχε μια αδυναμία στην προηγούμενη απόφαση».
«Κάποιοι άνθρωποι που ήταν μοναχικοί μπορεί να τους έφτανε, ενώ μια οικογένεια με δύο παιδιά ακόμη και με 45 χιλιάδες μεικτό αν αφαιρέσετε τη φορολογία και όλες τις υποχρεώσεις ήταν οριακό, για αυτό είπαμε καθαρό». «Η πλατφόρμα ανοίγει 14 -15 του μήνα και θα είναι ανοιχτή περίπου για δύο εβδομάδες. Τα λεφτά θα πιστωθούν στους δικαιούχους τις πρώτες μέρες Ιουλίου».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα καλύψει  εντέλει η επιδότηση το 80 με 85% για όλους, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης απάντησε πως πρόκειται για ένα σύνθετο σύστημα, στο οποίο «καλύπτονται όλοι μέχρι ένα ποσό και μετά υπάρχει μια σειρά διαφορετικών παρεμβάσεων που δίνει πολύ καλύτερη θέση στα ευάλωτα νοικοκυριά, στα νοικοκυριά, στις μικρές επιχειρήσεις και μετά πηγαίνουμε προς τα πάνω».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.