Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη – Έδεσσα σε 1 ώρα όταν ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος



Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο χρόνος ταξιδιού όταν ολοκληρωθεί ο νέος οδικός άξονας των 80 χλμ., ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από διόδια.
Σε καθεστώς προχωρημένης ωρίμανσης βρίσκεται το σημαντικό έργο της κατασκευής του σύγχρονου οδικού άξονα που θα συνδέσει την Έδεσσα με τη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού.
Το έργο προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθεί στη λίστα οδικών ΣΔΙΤ της χώρας και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τη Βόρεια Ελλάδα, μιας και θα δώσει τέλος σε μερικά πολύ επικίνδυνα οδικά κομμάτια.
Σημειώνεται, δε, ότι οι οδηγοί θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση επιβολής διοδίων, λόγω του μοντέλου υλοποίησης. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους για 27 χρόνια.

Πρακτικά πρόκειται για έναν εντελώς νέο και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 80 χιλιομέτρων, με τον οποίο η απόσταση Θεσσαλονίκη- Έδεσσα θα μειωθεί για τα ΙΧ οχήματα έως και 30 λεπτά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ως εκ τούτου ο χρόνος ταξιδιού θα περιοριστεί σε 1 ώρα ή και λιγότερο.
Στις συνολικές εργασίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάμψεις της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών και η σύνδεση του Μαυροβουνίου με την Έδεσσα.
Ειδικότερα, προβλέπεται κατασκευή της παράκαμψης Χαλκηδόνας (6 χλμ) και της παράκαμψης Γιαννιτσών μήκους περίπου 9 χλμ. Αφορά την κατασκευή τεσσάρων ανισόπεδων κόμβων: της Ελεούσας, της Χαλκηδόνας, της Παραλίμνης και των Γιαννιτσών.
Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού τμήματος Μαυροβούνι-Έδεσσα μήκους περίπου 10 χλμ με 4 λωρίδες. Ακόμα προβλέπεται η κατασκευή δύο κόμβων (Ριζάρι, Έδεσσα), κόμβων σύνδεσης με την υφιστάμενη εθνική οδό και 18 νέων γεφυρών κατά μήκος του νέου οδικού τμήματος.

carandmotor.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ζητούμενο είναι πότε θα τελειώσει και ποιός θα το τελειώσει! 30 χρόνια το ακούω ,παιδά είμασταν και γεράσαμε! Από Γιαννιτσά βλεπεται κάποιον ικανό,να ασχοληθει; από περιφέρεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πιστεύετε αυτά που γράφεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχαχα είστε για γέλια, ποιος δρόμος; Αυτός που θα συνεχιστεί από αυτό το κομμάτι που έγινε;που είναι χειρότερος απο τον παλιό;δρόμος με ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση; Με φαναρια ανά πέντε λεπτά; ( ένας επαγγελματίας φορτηγατζής που κάνω κάθε μέρα αυτόν τον δρόμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Νέα Δημοκρατία έκανε τις μελέτες και τώρα κάνει και το έργο. Ποιο έργο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα;. 5 χρόνια τι έκανε για τον δρόμο;Έδωσε 10 εκατ για απαλλοτριώσεις. Τίποτε άλλο. Γελάστε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείξε μια μελέτη για τον δρόμο μία παραμύθια τσαμπουνάτε στον κόσμο......

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Επειδή έταξαν μεγάλα έργα στον νομό από δρόμους μέχρι φράγματα νερού και δεν έκαναν τίποτα μα τίποτα ούτε τις αποζημιώσεις δεν μπορούν να διεκδικήσουν για τους παραγωγούς έρχονται εκλογές και φτου πάλι από την αρχή ψαλτήρι τα ίδια και τα ίδια φτάνει σας βαρέθηκε ο κόσμος σωτήρες .....
    Βγάλτε μια φωτογραφία με κανένα ψεύτη υπουργό πρωθυπουργό.
    Η προίκα σας στον νομό οι φωτογραφίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Epano.i.pinakida.grafi.70.orio.taxitas.vale.orizmena.simia.90.ipolgise.ta.xiliometra.meta.ipologise.posi.ora.tin.kanis.ti.diadromi.ielane.ke.i.maidoumes.🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καθεστώς προχωρημένης ωρίμανσης.....
    Για δρόμους μιλάμε ή για κασέρια και άλλα τυροκομικά;
    Όταν έχεις να κάνεις με πρόβατα, τέτοιες π@π@ριες θα γράφεις.

    Κατά τα άλλα χαίρονται για το γεγονός ότι ένα δρόμο 80 χμ, θα τον διανύουμε σε μία ώρα.
    Πρόβατααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΓΕΝΩ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.