Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης: Αναβάθμιση στον τομέα της Εκπαίδευσης στην Πέλλα με την ίδρυση ΠΕΠΑΛ



Ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑ.Λ στην Κρύα Βρύση
 
«Αναβάθμιση στον τομέα της Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας»
· Η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3019/Β/16-6-2022

Το δίκτυο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, που ξεκίνησε πέρυσι, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στις μαθήτριες και στους μαθητές τη δυνατότητα για ακόμη πιο ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση.

Η ίδρυση στην Κρύα Βρύση ενός από τα είκοσι πέντε συνολικά στη χώρα (και μόλις τρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) αποτελεί σημαντική αναβάθμιση στον τομέα της Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα με την Φ11/74076/Δ4, κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3019/Β/16-6-2022 ιδρύονται δεκαεννέα νέα Π.ΕΠΑ.Λ. (προστίθενται στα έξι που λειτουργούν ήδη) στην χώρα μεταξύ αυτών και στην Κρύα Βρύση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που θα λειτουργήσουν από την Σχολική Χρονιά 2022-2023.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και εν γένει αλλαγής φιλοσοφίας ως προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις προοπτικές που ανοίγει στις νέες και τους νέους μας.

Το Επαγγελματικό Λύκειο αποτελεί μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους. Οι τομείς που θα λειτουργήσουν στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης που θα συστεγασθεί στο κτίριό μας, είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες μας, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα στο Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς :

i) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,
ii) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
iii) Μηχανολογίας,
iv) Πληροφορικής και
v)  Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εγγραφές και τα προγράμματα σπουδών του Π.ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail@epal-kr-vrysis.pel.sch.gr ή στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/epalkryavrysi/.

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του σχολείου http://epal-kr-vrysis.pel.sch.gr/autosch/joomla15/ καθώς και από την σελίδα του σχολείου στο Facebook https://www.facebook.com/epalkryavrysi/

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ξεκινώντας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αναπ.Διευθυντή κ. Μπαχαράκη Θωμά καθώς επίσης και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας τους οποίους θεωρώ δεδομένο ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στη λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα τόσο στις μαθήτριες και στους μαθητές όσο και στους γονείς να στηρίξουν τον νέο αυτό θεσμό και να είναι σίγουροι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε.

Η Δ/ντρια
Παπαδοπούλου Λεμονιά

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. κ. ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ "Η ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΛΥΣΕ Ο ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Ο Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ. ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΥΦΑΞΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ VORIA ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή πάντα καιροσκόπος ήσουν και δεινός ψεύτης και μετά Χρήστον προφήτης. Μάθε αυλικέ κόλακα ότι το τμήμα παιδείας έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία 2μηνες πριν και αφού κόπηκε η αίτηση όταν η υπουργός παιδείας ήταν εξωτερικό .Η κινητοποίηση και η επαναφορά της έγκρισης έγινε με παρέμβαση συγκεκριμένου βουλευτή που ήταν συμπαραστάτης υποστηρικτής και τελικά ο μόνος που ενδιαφέρθηκε Ο άλλος που αναφέρεις έχει αλλά ταλέντα ….

      Διαγραφή
  2. Αποκατάσταση αλήθειας. Από τον συγκεκριμένο κύριο που είναι μαλωμένος με την αλήθεια και τη διαφάνεια;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή η "αλήθεια" στις μέρες μας έχει καταντήσει υποκειμενική και πολλοί την χρησιμοποιούν ως άλλοθι ανυπαρξίας, θα πω αρχικά ότι ειχε μια ευχάριστη καταληξη το θέμα γιατί όντως είναι ήσσονος σημασίας για την Πέλλα και γνωρίζοντας εγώ προσωπικα την μόνη και πραγματική "αλήθεια" θα ζητήσω και από τους τρεις άνω σχολιαστές να καταθέσουν όχι με μεγάλα λόγια και αφορισμούς αλλά με στοιχεία ποιος, ποτέ και με ποιον τρόπο φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα. Βλέπω ότι κανένας σας δεν πιστώνει στην Κυβέρνηση το αποτέλεσμα αλλά προσπαθεί να οικειοποιηθεί για λογαριασμό κάποιου αυτό. Εμπρός λοιπόν πολυξεροι καταθέσετε τα στοιχεία σας στο Karatzova για να μάθουν όλοι την "αλήθεια" που δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τους πολιτες είναι πάντοτε μια και μοναδική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.