Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόσκληση στις διήμερες εκδηλώσεις ''Αντριάδα 2022'' στη Λειβαδίτσα Πέλλας



Το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» οργανώνει τον ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Αγίας Τριάδας 
την ΚΥΡΙΑΚΗ  12 Ιουνίου   και  την   ΔΕΥΤΕΡΑ  13 Ιουνίου 2022 και προσκαλεί τους απανταχού Ανατολικορωμυλιώτες και τους φίλους της παράδοσης στις λατρευτικές και πολιτισμικές του εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις οι οποίες τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, και συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Πέλλας, τον Δήμο Χαλκηδόνος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη θέση Λειβαδίτσα της Κοινότητας Ραχώνας του Δήμου Πέλλας, πολύ κοντά  στα  Κουφάλια 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
                                   
Κυριακή 12 Ιουνίου 2022
΄Ωρα 19.00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός  Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, ιερουργούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου, Ηγούμενου της Μονής Βλατάδων κκ Νικηφόρου – Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας  Τριάδας.  
Θα συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. 
Ώρα 20.30  Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα παρουσιάσουν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. 

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022
 Ώρα 07.00: Όρθρος, Πανηγυρική-Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κκ Παντελεήμονος. Θα συμμετέχει η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με χοράρχη τον κο Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. 
Ώρα 10.30: Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα παρουσιάσουν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι: 
Την Κυριακή 12 Ιουνίου
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης Κουφαλίων
Πρόεδρος: Κούσογλου Εύα.   Χοροδιδάσκαλος: Συμεωνίδου Μαίρη  
2. Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου 
Πρόεδρος:Τατσιούδη Σοφία.  Χοροδιδάσκαλος: Μηνοβγίδης Νίκος  
3. ΠολιτιστικόςΛαογραφικός Σύλλογος Καλοχωρίτών Ανατολικής και Βόρειας Θράκης « ΚΑΣΚΑΡΚΑ»
Πρόεδρος: Ασανιώτου Μαρία. Χοροδιδάσκαλος: Κατσαφυλλούδης Χρήστος.

Δευτέρα 13 Ιουνίου
1. Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος  Νέας Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» 
Πρόεδρος: Ρουπακιά Μαρία
Χοροδιδάσκαλοι: Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος.  Γκογκινούδη   Μαρία
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών  Γιαννιτσών
Πρόεδρος: Παπαδοπούλου Κική.  Χοροδιδάσκαλος: Λιτούδης  Παύλος  

Θα παίξουν οι μουσικοί:
1. Μητκούδης Βασίλης(γκάϊντα)
2. Μυλωνόπουλος  Χρήστος (ακορντεόν)
3. Ουζονίδης  Θεόδωρος (Κρουστά)
Ώρα 12:30:  Θα προσφερθεί στους προσκυνητές  και επισκέπτες το παραδοσιακό κουρμπάνι και θα ακολουθήσει  ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα.
Πέρας των εκδηλώσεων



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.