Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεατρική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας: στο Να ζει κανείς ή να συζεί;



Ένα θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί όλα τα ζευγάρια, απασχόλησε και τον Ιταλό Νομπελίστα, συγγραφέα, σκηνοθέτη, ηθοποιό, Ντάριο Φο και την ηθοποιό σύζυγό του, Φράνκα Ράμε, οι οποίοι ενσαρκώνοντας στην πραγματική ζωή τον ρόλο των συζύγων αποδίδουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια όλες τις εκφάνσεις του πολυετούς έγγαμου βίου σε μία σαρκαστική και αποκαλυπτική κωμωδία.

Η ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει το νόημα της ζωής επιφανειακά και χωρίς κόπο τον οδηγεί στον πυρήνα της ύπαρξής του και στη σύγκρουση με τον ισχυρότερο κριτή, τον ίδιο του τον εαυτό, από τον οποίο ποτέ δεν θα μπορέσει να κρυφτεί.


Στην αναζήτηση αυτή ενώ ο ίδιος ο ήρωας του έργου προτείνει στη σύζυγό του μια «ελεύθερη» σχέση, ένα ανοιχτό ζευγάρι, έρχεται τελικά αντιμέτωπος με την ίδια του την υπαρξιακή ανάγκη προσπαθώντας να απαντήσει το διαχρονικό ερώτημα: «Γιατί ο άνθρωπος αισθάνεται εγκλωβισμένος εκεί όπου επέλεξε από μόνος του να βρίσκεται και πώς στην αναζήτησή του για τη χαμένη του ελευθερία αιχμαλωτίζεται σε μία άγνωστη εκδοχή του εαυτού του»;

Το έργο θίγει έντονα προπατορικές αρχές όπως η συζυγική πίστη, η οικογενειακή αξιοπρέπεια και η υποδεέστερη θέση της γυναίκας απέναντι στον άνδρα. Σ’ αυτό το λογοτεχνικό πλαίσιο το συγκεκριμένο θεατρικό έργο θεωρείται αναπόφευκτα πολιτικοκοινωνικό, ταράζοντας το κατεστημένο και φέρνοντας αναπάντεχες ανατροπές. Πώς άραγε είναι ο κόσμος αν μπεις στη θέση του άλλου; Στη θέση του ή της συζύγου σου, ας πούμε;

Αν σας έχουν απασχολήσει αυτά τα ερωτήματα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, Re-act, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ηρώς Γεωργίου, σας προσκαλούμε στο «Λεύτερο Ζευγάρι» για να σας δώσουμε με τρόπο παραστατικό τις απαντήσεις στις 24 και 25 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας.

Οι Re-act, η ομάδα των εθελοντών ηθοποιών επιδιώκει μέσα από αυτήν την παράσταση να αποκαλύψει αλήθειες προκειμένου να αναδυθούν ειλικρινείς σχέσεις, χωρίς υποκρισία και ψέμα αποσκοπώντας συνάμα στην υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου έργου, τη δημιουργία ενός ξενώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι νοσούντες συμπολίτες μας θα μπορούν να φιλοξενούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστομένων θεραπειών τους.

Συμμετέχουν:

Αβλαστιμίδης Βλαδίμηρος
Βασιλείου Βάνα
Δεβές Γιώργος
Μπόγια Ειρήνη
Παπαθανασίου Θανάσης
Πριβατιτσάνης Βασίλης
Σακίτα Ευφροσύνη
Σεξτου Μαρία
Σεραφείμ Σοφια
Τοπαλίδης Νίκος
Τριγωνάκη Μύριαμ
Φανιόπουλος Λάκης

Φωτογράφιση – Επιμέλεια Φωτογραφιών : 3fon Photography





 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.