Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται ρύθμιση για 2 εκατ. στρέμματα που καλλιεργούνται χωρίς τίτλους



Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος νομοθετική ρύθμιση για τις εκχερσωμένες εκτάσεις που, μετά τους δασωμένους αγρούς, αποτελεί την επόμενη προτεραιότητά του.

Οι εκχερσωμένες εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια στρέμματα. Πρόκειται για εκτάσεις που καλλιεργούνται χωρίς να διαθέτουν διοικητικές πράξεις νόμιμης αλλαγής χρήσης (π.χ. παραχώρησης) και όσοι τις εκμεταλλεύονται εισπράττουν εδώ και δεκαετίες κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ηδη για τον καθορισμό της τελικής νομικής φόρμουλας που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των εκχερσωμένων εκτάσεων έγινε την περασμένη εβδομάδα σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Επιπλέον, για το θέμα έχει συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να καταστεί νομικά στέρεος ο νέος σχεδιασμός ώστε να μην τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις που εξέδωσε ακύρωσε τις διατάξεις του 2014 και του 2017, με τις οποίες είχε δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων έναντι χρηματικού τιμήματος. Για την ιστορία, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ξεπερνούσαν τις 200.000.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ:
    ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.