Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ. Μητσοτάκης: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass 2



Την αύξηση της επιδότησης καυσίμων από τα 45 στα 80 ευρώ για τα ΙΧ, στα 60 για τις μοτοσικλέτες και στα 100 ευρώ και 75 ευρώ αντίστοιχα για τους κατοίκους νησιωτικών περιοχών για τους επόμενους τρεις μήνες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου περιέγραψε το πλαίσιο της νέας επιδότησης καυσίμων για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η νέα επιδότηση είναι ενισχυμένη και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα.
“Απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά για 180 λίτρα καυσίμου, για τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών. Και παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει και την κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, ώστε να συγκρατηθούν, κατά το δυνατόν, και οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ενίσχυση αυτή θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την τιμή του diesel κάτω από τα 2 ευρώ στην αντλία και αυτό θα ισχύσει επίσης για το επόμενο τρίμηνο” είπε κ. Μητσοτάκης.

“Οι συνολικές επιδοτήσεις της πολιτείας μόνο για τα καύσιμα αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια, και για την ακρίβεια 580 εκατομμύρια” είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως είναι ποσά τα οποία προέκυψαν “από τη συνετή οικονομική διαχείριση, αλλά και από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία”.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.